Matjaž Gorjup: Plan vjerovnika je kvalitetan

Autor: Suzana Varošanec , 26. ožujak 2013. u 09:01
Vjerovnici će o planu glasati 2. travnja/PIXSELL

Predsjednik Uprave Dalekovoda Matjaž Gorjup rekao je da je plan vjerovnika kvalitetan.

Uprava Dalekovoda je preko Zagrebačke burze obavijestila da podržava plan financijskog restrukturiranja kojim vjerovnici predlažu sklapanje predstečajne nagodbe, pa je Fini dostavila pozitivno mišljenje.

Komentirajući to predsjednik Uprave Dalekovoda Matjaž Gorjup rekao je da je plan vjerovnika kvalitetan. "Njegovom realizacijom bitno bi se doprinijelo stvaranju uvjeta za stabilno i održivo poslovanje Dalekovoda u budućnosti. Vjerujemo u pozitivan ishod sljedećeg ročišta", izjavio je Gorjup. Nakon što je dužnik dao suglasnost sad plan može biti objavljen i na stranicama Fine. Tako da se s njime mogu upoznati svi vjerovnici prije glasovanja na ročištu 2. travnja. Plan je izložen na 107 stranica, sadrži 224 članaka i njegova složenost nije ništa neobično.

Ona proizlazi iz složenosti odnosa Dalekovdoa s brojnim bankama, dobavljačima i povezanim društvima što uključuje preko 900 vjerovnika. Njihove su tražbine podijeljene na 17  različitih kategorija. U svakoj se razrađuje zaseban način namirenja što uključuje otpis kamata, ali i reprogram, te obročnu i jednokratnu isplatu dijelova glavnice. Dokapitalizacija u tri tranše predviđa se kroz pretvaranje duga u kapital i povećanje kapitala uplatama u novcu, kao i prodajom udjela u društvu Dalekovod Professio za ulaganje u obnovljive izvore energije te prijenos udjela kojeg Dalekovod ima u tvrtki Dalekovod ulaganja u korist Zagrebačke banke (Sky office). 

Komentirajte prvi

New Report

Close