‘U Industrijskim rješenjima ne žele restrukturiranje’

Autor: Vedran Balen/VL , 26. lipanj 2017. u 22:00
Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đ. Đakovića/ Jurica Galoić/PIXSELL

Šef Uprave grupacije poručuje da više neće trošiti milijune na negativno poslovanje jednog društva.

Tvrdnja da Đuro Đaković ne isplaćuje plaće radnicima predstavlja pokušaj manipulacije, iznošenja neistina i sramoćenja tvrtke od jednog kvazisindikata koji ima svega 17 članova", rekao je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković, najavivši kaznenu prijavu protiv Nezavisnog sindikata Socijalna pravda.

Istaknuo je da tvrdnja sindikata da ĐĐ ne isplaćuje plaće ne stoji, te da su Industrijska rješenja jedina od pet tvrtki Grupacije u kojoj još nije bilo plaće za svibanj. Riječ je o društvu koje, tvrdi, godinama ne provodi restrukturiranje.  "Industrijska rješenja ne mogu funkcionirati i osiguravati egzistenciju na tržištu. Tražili smo da izrade konačni plan restrukturiranja kako bi ga se dovelo do profitabilnosti, no pojedinci to opstruiraju", istaknuo je Mazal. Tvrdi da će plaće biti ovaj tjedan, novac će zadnji put osigurati ĐĐ Grupacija.

"U dvije godine utrošeni su deseci milijuna kuna u negativno poslovanje društva koje ima 30% zaposlenih u Grupaciji, a ostvaruje svega 8% prihoda. Došlo je vrijeme da s tim prekinemo", poručio je Mazal.

Od 300-ak radnika u Industrijskim rješenjima, značajan ih je višak, dodao je Mazal. Predsjednik Socijalne pravde Darko Maras optužbe o opstrukciji restrukturiranja naziva smiješnim, istaknuvši da je Uprava Grupacije plan već provela. "Ugasili su elektromontažnu djelatnost i otpustili stotinjak radnika, a dio ljudi te tvrtke i Proizvodnje opreme pripojili Inžernjeringu. Kada se pokazalo da plan ne daje rezultate, sad je netko drugi kriv", rekao je Maras.

Komentirajte prvi

New Report

Close