Nekoliko je kandidata za novog povjerenika za Agrokor

Foto: Goran Stanzl / Pixsell Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Vlada u što kraćem roku mora razriješiti aktualnog povjerenika za Agrokor i Trgovačkom sudu ponuditi njegova nasljednika.

Nakon što je Ante Ramljak  potvrdio da podnosi neopozivu ostavku, Vlada u što kraćem roku mora razriješiti aktualnog povjerenika za Agrokor i Trgovačkom sudu ponuditi njegova nasljednika.

U razgovoru s vjerovnicima, koji su duboko uključeni u proces restrukturiranja Agrokora, Večernji list doznaje kako bi mogućeg novog povjerenika trebalo birati između Vladimira Bošnjaka i Zvonimira Mršića, bivšeg čelnika Podravke, dok se prema N1 neslužbeno kao mogući kandidati spominje i Fabris Peruško iz Uprave Tiska.

Vladimir Bošnjak u Agrokor je stigao 2016. godine, a ranije je radio u Hypo Alpe-Adria banci. Prije toga bio je direktor u tvrtki TO ONE d.o.o., odgovoran za poslove financijskog savjetovanja pri spajanjima i preuzimanjima, a bio je zaposlen i na Zagrebačkoj burzi.

I Bošnjak i Mršić dio su najužeg tima dosadašnjeg vladinog povjerenika, uključeni su u procese i brzo bi mogli preuzeti konce u svoje ruke, doznaje Večernji od jednog od vjerovnika. 

Premda je prvotna informacija bila da je Željko Perić to odbio, on se i dalje spominje kao jedan od mogućih kandidata. Perić je bio savjetnik Jadranke Kosor.

Komentari (15)
 • renči
  renči 19:01 21.2.2018.

  Treba vratiti građevinu Oreškovića. Treba srediti taj kupus.

 • abc1
  abc1 18:26 21.2.2018.

  Tako je.

 • Kirin
  Kirin 16:30 21.2.2018.

  Sve junak do junaka!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve