Tedeschi seli Cedevitu u susjednu državu?

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2019. u 08:19
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Nažalost, u ovoj priči je izbor Slovenija, u kojoj Tedeschijeva Atlantic grupa ima nemale poslovne interese.

Još uvijek nepotvrđena informacija koja dolazi iz Ljubljane kaže da je Emil Tedeschi, predsjednik Cedevite i glavni sponzor peterostrukog hrvatskog prvaka, odlučio preseliti svoj omiljeni klub u slovenski glavni grad, piše Večernji list.

Štoviše, kako je Olimpija ispala iz Prve ABA lige ide priča da će se dva kluba, na neki način, fuzionirati i da će slovenski fenjeraš zapravo koristiti mjesto u tom istom natjecanju koje su osigurali cedevitaši. Kada je Večernji list u kuloarima čuo da je Tedeschi spreman preseliti svoj košarkaški brend iz Zagreba, pomislili smo da su u pitanju Zadar ili Split, što bi još uvijek bilo dobro za hrvatsku košarku.

Nažalost, u ovoj priči je izbor Slovenija, u kojoj Tedeschijeva Atlantic grupa ima nemale poslovne interese. Ipak, zagrebačka Cedevita ne bi se ugasila. Štoviše, taj klub bi ostao u formi košarkaške akademije, barem do isteka koncesije na Zagrebačkom Velesajmu koja traje još dvije godine.

Postojala bi i seniorska momčad koja bi igrala hrvatsko prvenstvo, no to više ne bi bio klub koji bi igrao regionalnu ABA ligu i jurišao na njen vrh. O Europi da i ne govorimo.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Onda promijenite ime u KK Donat MG jer mi se s..e od Vase kosarke.

New Report

Close