Svim djelatnicima božićnica od 2500 kuna, 600 kuna za svako dijete, a razmišljaju i o 13. plaći

FOTO: GettyImages FOTO: GettyImages

U tvornici u koju je uloženo oko tri milijuna eura, radi 17 mladih djelatnika od 21 do 27 godina.

Shodno odluci Vlade RH od 1. prosinca, neoporezivi dio isplate se sa 2500 kuna penje na 7500 kuna, no teško je vjerovati da će svi dobiti božićnice ili 13. plaću, bilo da su zaposleni u privatnom ili javnom sektoru. Kao pozitivan primjer odnosa prema djelatnicima valja istaknuti Lasselsberger - Knauf tvornicu suhe žbuke u Polači, na administrativnoj granici Općine Polača i Grada Benkovca, odnosno naselja Polača i Zapužane, piše Zadarski list.

- Svaki djelatnik ima 2500 kuna božićnice, a onaj djelatnik koji ima djecu za svako dijete dobiva po 600 kuna, kazao je Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o. U tvornici u koju je uloženo oko tri milijuna eura, radi 17 mladih djelatnika od 21 do 27 godina: - Osim božićnice od 2500 kuna za sve djelatnike i 600 kuna za svako dijete, shodno odluci Vlade, pred odlukom smo o tzv. 13. plaći, ističe Pecak.

Đurđevački proizvođač građevinskog materijala prije 20-ak dana od Lider investa dobio je vrijedno eko priznanje za dalmatinski pogon u Polači: - Izuzetno smo ponosi na priznanje za ECO Lider Invest koje nam je dokaz uspješnog poslovanja, kako u pogledu održivog razvoja i kvalitete života građana, tako i zaštite prostora i okoliša. Svakako nam je to poticaj za daljnja ulaganja, naglasio je Pecak.

Komentari (1)
  • Korg
    Korg 19:59 20.11.2018.

    Eto Gospodo poslodavci. Maric vam je dao povoda i odrijesene ruke da dokazete koliko vam je stalo i koliko postivate hrvatskog radnika. S obzirom na visinu bozicnice te 13. place predpostavljam da ce se sa vremenom smanjiti i doprinosi na placu pa cete i place konacno podici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve