Studenac preuzima trgovački lanac s 500 zaposlenih

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji.

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom,  zadarskim trgovačkim lancem koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

"Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

Nikola Sorić, osnivač Sonika, vjeruje da ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju kompanije. "Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije," kaže Sorić.

Cijenu transakcije ne otkrivaju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!