Slavne ‘zenge’ opet na tvorničkoj traci

Autor: Branimir Bradarić/VL , 08. siječanj 2018. u 22:01
Svaka čizma ručno se radi u Vukovaru/Dubravka Petrić/PIXSELL

Borovo prima upite za žute čizme iz zemlje i inozemstva.

Nakon prošlogodišnje Kolone sjećanja vukovarska tvrtka Borovo odlučila je iskoristiti interes kupaca te napraviti još jednu seriju popularnih 'žutih čizmi'.

Podsjećamo, tada je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Koloni sjećanja hodala upravo u tim čizmama kakve su u vrijeme agresije na Vukovar nosili vukovarski branitelji, zbog čega su i postale poznate kao 'zenge', a tad ih se proizvodilo i 250.000 pari godišnje.

"Došlo je do velikog interesa kupaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore. Imali smo i upite iz Njemačke, Australije, Kanade, SAD-a… Odlučili smo napraviti prostora u proizvodnji i izraditi još jednu limitiranu seriju. Ovaj put uz muške brojeve izradili smo i nešto ženskih brojeva, što je naišlo na odličan prijem kod kupaca", rekla je Marija Rušnov, stručna suradnica u marketingu Borova. I ova serija žutih čizmi identična je prijeratnima. Iste su boje i izrađene ručno od hidrofobirane kože i vodonepropusne.

Tijekom izrade svaka od tih čizama prođe kroz ruke 60-ak radnika Borova pa su i po tome posebne. Jedino po čemu se nova serija razlikuje od nekadašnjih 'zengi' jest jače otisnut žig vukovarskog vodotornja. Po riječima Rušnov i to je napravljeno na zahtjev kupaca koji su tražili da žig bude jače otisnut i samim tim vidljiviji. Planiraju svakako i ubuduće nastaviti s proizvodnjom žutih čizmi, poručuju iz Borova.  "U stalnom smo kontaktu s kupcima pa ćemo raditi i na njihovom dodatnom poboljšavanju i da budu što udobnija i kvalitetnija obuća", najavila je Marija Rušnov.

Komentirajte prvi

New Report

Close