Iako se vlasnik Mlinara nije odlučio za prodaju, tvrtku žele Slovenci i Belgijci

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL, Lidija Kiseljak/VL , 26. siječanj 2017. u 10:45
Mato Škojo, vlasnik Mlinara/Davor Puklavec/PIXSELL

Uspješni osječki poduzetnik zasad odolijeva ponudama potencijalnih kupaca.

Svake godine dobivamo konkretne ponude za kupnju, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju, priopćili su iz Mlinara nakon što je objavljeno da taj uspješni osječki poduzetnik prodaje Mlinar za pola milijarde kuna.

U igri su, tvrdi se, Podravka, koja je već poslala neobvezujuću ponudu, te slovensko-srpska grupacija Don Don i belgijska La Lorraine grupa. Iako u pekarskim krugovima drže kako to nije nemoguće i da je zadnji čas za konsolidaciju domaćeg tržišta koje je zbog previše jakih igrača i protekcionizma u okolnim zemljama ograničeno, vlasnik Mlinara Mate Škojo misli drugačije.

"Informacije o atraktivnim poslovnim planovima koje je uprava Mlinara koncipirala za predstojeće trogodišnje razdoblje dostupne su i povećan interes i pritisak investitora je zapravo očekivan", objašnjava Mato Škojo, koji se zasad ne želi upuštati u medijske špekulacije o interesima onih koji Mlinar vide u svojim vlasničkim portfeljima. Prema Poslovnoj Hrvatskoj Mlinar je 2015. ostvario oko 440 mil. kuna prihoda i 50 mili. kuna neto dobiti. Kad bi ga, primjerice, preuzela Podravka, preko slovenskog Žita kojeg od lani ima u portfelju, postala bi regionalni lider pekarskih proizvoda s godišnjim prihodom od 1,5 mlrd. kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close