Sindikati Badela prijete “mjerama” ako Vlada ne odabere investitora

Autor: Božica Babić , 24. kolovoz 2016. u 22:01
Nastavlja se utrka za Badel 1862, Foto: Pixsell

Šef sindikata dvaput pisao Paneniću i Vladinim dužnosnicima iskazujući stav PPDIV-a u privatizaciji Badela.

Najkasnije do kraja tjedna izvijestite nas zašto još nije izabran strateški partner za Badel 1862 ili ćemo pokrenuti mjere raspoložive u okviru zakona, stoji u pismu sindikalnog lidera PPDIV-a Šime Oreškovića, poslanog 22. kolovoza ministru gospodarstva Tomislavu Paneniću, ali i ostalim ključnim državnim dužnosnicima. Polovicom srpnja izvijestili su ga, podsjećaju Panenića, da sva tri sindikata s članstvom u Badelu potporu daju domaćem investitoru, Meteor grupi.

“Oko Meteor grupe stvar je potpuno jasna, nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Na startu su nas uključili i izložili svoje planove. Dali smo im javno potporu i njihovu ponudu ocjenjujemo najpovoljnijom budući da rješava sve vjerovnike, osigurava dokapitalizaciju, tržište i zaposlenost. Najkraće, jamči dugoročni razvoj Badela”, kazao je jučer za Poslovni dnevnik Orešković. U prilog Meteoru, dodaje, ide i podatak da su od nekih vjerovnika već preuzeli njihova potraživanja što, po Oreškoviću, sjedoči o ozbiljnim namjerama te kompanije da Badelu osigura uspješnu budućnost.
Izričito odbija tvrdnje s konkuretske adrese, slovačkog St. Nicolausa, iznesene u dijelu medija kako su zakinuti jer nisu dobili prigodu sindikatima prezentirati svoje planove.

“Više od dva mjeseca poznato je da i Slovaci žele Badel, no osim iz Meteora poziv smo još dobili iz Stanić grupe. Nismo se susreli s obzirom da su u drugom krugu ispali iz utakmice. Da su htjeli i da doista imaju praksu dijaloga sa sindikatom, kako tvrde iz St. Nicolausa, mogli su se javiti, no niti su zvali niti pokazivali interes za susret. Nazvali su tek prije desetak dana pa smo vrlo korektno i s njihovim direktorom Dušanom Haruštiakom tek početkom ovog tjedna dogovorili obostrano prihvatljiv termin, dolaze nam u ponedjeljak, 29. kolovoza”, iznosi Orešković.

 

PPDIV će primiti i Slovake

“Ne samo da smo voljni izložiti svoju ponudu predstavnicima sindikata, nego je to i naš standard – suradnja sa sindikatima, ali i svim ostalim stakeholderima. Možemo potvrditi kako upravo pripremamo sastanak s predstavnicima Sindikata za sljedeći tjedan, na kojem ćemo im predstaviti svoju ponudu i strategiju za Badel 1862. Ovaj sastanak svakako je prilika za razmjenu mišljenja i otvorenu diskusiju u kojoj ćemo rado odgovoriti na sva pitanja sindikata koje smatramo svojim partnerima”, odgovorili su nam jučer iz St. Nicolausa.

Državnim dužnosnicma, u čijim je rukama ključ budućnosti Badela, Orešković zamjera golemu inertnost. “Nitko među njima ne prepoznaje ozbiljnost situacije, igraju se umjesto da postupe odgovorno. Nisu svjesni da svaki dan odgode može biti poguban za tvrtku i zaposlenike”, opominje Orešković.

Međuresorno povjerenstvo imenovano od Panenića sa zadaćom da ocijeni čija je ponuda bolja, Meteora ili St. Nicolausa, nije se sastalo od srpnja. Ne čini se baš izglednim da bi se uskoro mogli okupiti, potvrdilo nam je, naravno neslužbeno, nekoliko članova. Uostalom, kažu, njihova preporuka nije obvezujuća. Ni Vlada RH nije ‘sudac’, strateškog partnera Badelu, iznose, može solo izabrati Panenić.

Povjerenstvo je, doznajemo također neslužbeno, ministra izvijestilo da je Meteor prihvatio sva četiri uvjeta iz drugog kruga nadopunjenih obveza. Slovaci su prihvatili tek podmiriti državne vjerovnike dok za moguće izmjene plana financijskog restrukturiranja, zadržavanje i razvoj proizvodnje u Zagrebu, Benkovcu i Daruvaru te zaključnu izjavu o obvezujućoj ponudi za dokapitalizaciju u okviru predstečajne nagodbe nisu priložili tražene dokaze. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

sindikalci su izgleda već dogovorili pinkicu s domaćima

Iskreno me čudi kako to hdz i hns nikada nisu bili u koalcijama jer nacin djelovanja im je potpuno jednak od devedesetih pa naovamo. S tim da je hns još daleko bezobzirniji i užasniji. Stranka koja bi trebala imati eventualno jednog zastupnika u saboru. Gade mi se, iskreno mi se gade.

Politika, vrh politike, je godinama izvor organiziranog krminala i pljačke već desetljećima. Nije ni čudo da ćemo uskoro biti najgori u EU, nije ni čudo da se stotine tisuća ljudi iseljava.

Koji su to jadnici.

BADEL 1862

Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje .
Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca !
Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !

Pij malo , pij dobro !

Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina…
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka…

Napravili dug veči od vrijednosti imovine ?

I niko još nije završio u Remetincu ?

Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?

Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a
Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .

Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit .

Bojim se da su se Vuci koji su očerupali Badel dogovorili i da zajedničkim snagama nastoje uloviti Ovcu kojoj bi uvalili očerupani Badel , a da ne vrate opljačkano ?

Prodajom Badela 1862 sakrio bi se trag novca koji vodi do političara

Koji je ovdje kriminal, nevjerovatno u kakvoj mi to državi živimo. Strava i užas!!!

New Report

Close