Rimac za Španjolce izradio električnu jurilicu od 1000 konja

Autor: Agencija VLM , 02. ožujak 2013. u 10:47
Mate Rimac (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Automobil postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h, a uz četiri elektromotora brzinu od 100 km/h dostiže za 3,4 sekunde.

Tvrtka Mate Rimca na temelju njegova Concepta One izradila je električni superautomobil s 1000 konjskih snaga – Volar-e.

Za izradu električne jurilice u suradnji sa španjolskom tvrtkom Applus+ Idiada trebala su četiri mjeseca, a predstavljena je na stazi Catalunya kod Barcelone. Automobil postiže maksimalnu brzinu od 300 km/h, a uz četiri elektromotora brzinu od 100 km/h dostiže za 3,4 sekunde. Bateriji od 10 ćelija (38 kWh) treba do 20 minuta da se napuni.

Volar-e je izrađen nakon što je Applus+ Idiada dobila sredstva od Europske komisije za proizvodnju električnog automobila visokih performansi kojim bi se, između ostalog, građanima Europe promovirali električni automobili. Španjolci su nakon toga za proizvodnju automobila odabrali tvrtku Mate Rimca.

Komentari (3)
Pogledajte sve

http://www.youtube.com/watch?v=ZQ3rvI4Pw8c&feature=youtube_gdata_player

Poduzetnicka nada Hr je fenomen po svemu. Eto, na primjer, prihodi od prodaje vozila ne dolaze na racun firme? Kako to izvodi?

Ovako nešto napraviti u RH mi se čini poput SF-a. U zemlji gdje se 20 godina sustavno uništava industrija i prave zgrade sa stanovima, i gdje pola vlade i državnih poglavara nije nigdje radilo van političkih stranaka. Ovakvo nešto napraviti je pravi izazov.

New Report

Close