Prvi osmislili čokoladu s rižom

Autor: Božica Babić , 27. siječanj 2011. u 22:00

Zvečevo je jedina konditorska industrija u Hrvatskoj koja je uspjela zadržati primarnu preradu kakaovca, dok ostali konditori naručuju gotove mase

Kada je 1921. započela s radom tvornica Stock Cognac Medicinal, vjerojatno je malo tko pomislio kako će iz te tvornice, danas poznate kao Zvečevo, izlaziti čokoladne delicije napravljene na specifičan i visokokvalitetan način. Iako je s radom počela kao tvornica jakih alkoholnih pića, 1934. tvrtka Nestle nudi tvornici Stock Cognac Medicinal ugovor o najmu postrojenja za proizvodnju čokolade i bombona.

Proizvodnja čokolade i konditorskih proizvoda počela je 1936. i traje do danas. Posebnost koja Zvečevo diferencira od ostalih konditora, ne samo u zemlji nego i u ovom dijelu Europe, svakako je vlastita mljekara koja je u sastavu tvrtke od 1958. i omogućava proizvodnju čokolade od svježeg mlijeka, a ne mlijeka u prahu. Osim svježeg mlijeka koje je preduvjet za visokokvalitetnu čokoladu Zvečevo je jedina konditorska industrija u Hrvatskoj koja je uspjela zadržati primarnu preradu kakaovca, dok ostali konditori naručuju gotove kakao mase. Takav način proizvodnje je skuplji, ali i znatno kvalitetniji, stoga Zvečevo zadovoljava standarde ISO, HACCP, Kosher i Halal. Šireći poslovanje u regiji, 2002. Zvečevo kupuje 51% čapljinske tvornice Lasta. Zvečevo se ubraja među najprodavanije konditore u Hrvatskoj te drži oko 30% tržišnog udjela. Distribuira proizvode i na tržišta kao što su Sjeverna Amerika, Novi Zeland, Austrija, Njemačka, Kanada, Australija, Mađarska, Švicarska i Jordan.

Jeste li znali

U Zvečevu je osmišljena prva čokolada s rižom na svijetu, pod brendom Mikado proizvodi se od 1964. godine.
Zvečevo je 1957. proizvelo i najstariji čokoladni brend u regiji “Braco i Seka”, prodano je više od 1,4 milijarde čokolada.
Jedini u svijetu proizvode čokoladu “Volim te” koja u jednoj tabli sadrži tri različita punjenja.
Mikado s brusnicom prva je čokolada koja je spojila brusnicu i čokoladu, a Mikado “premium” čokolade proizvode se samo iz svježeg mlijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close