Prvi hotel u Istri sa gluten free certifikatom

FOTO: PRESS FOTO: PRESS

Hotel Park Plaza Arena Pula je nositelj 'BOSK gluten free standarda' kao prvi hotel u Istri, najturističkijoj hrvatskoj regiji, a ujedno i hotel sa jedinim a’la carte restoranom na Jadranu sa kompletnom gluten free ponudom.

Uzimajući u obzir spoj današnjih najsuvremenijih trendova u hotelijerstvu i gastronomiji, te sve bitnijeg zdravog života i zdrave prehrane, a vođeni istraživanjima koja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani, Arena Hospitality Group je u suradnji sa tvrtkom BOSK iz Rijeke izabrala hotel Park Plaza Arena i kompletno provela standardizaciju kompletnog postupka pripreme i posluživanja gluten free hrane.

BOSK gluten free standard namijenjen je hotelijerima i ugostiteljima i pruža praktično znanje o pripremi i posluživanju bezglutenskih jela, a razvijen je na temelju znanstveno dokazanih i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane te se temelji na principima HACCP sustava, dobroj proizvođačkoj praksi (DPP) i dobroj higijenskoj praksi (DHP). „BOSK gluten free standard razvijen je s ciljem smanjenja rizika kontaminacije pripremljenih jela i slastica glutenom te propisuje protokole proizvodnih procesa nabave, skladištenja, pripreme i posluživanja hrane kao i korektivne mjere predviđene za poduzimanje u slučaju sumnje na kontaminaciju glutenom.“, izjavili su iz tvrtke BOSK.

Procjenjuje se kako danas u Europi ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti kao krajnjeg izraz nepodnošenja glutena. Ove, ali i mnoge druge činjenice vezane uz gluten dovele su do razvoja BOSK gluten free standarda koji će osobama na bezglutenskom režimu prehrane omogućiti posjet restoranima i hotelima koji implementacijom strogih standarda osiguraju gluten free ponudu, jer kuhanje s proizvodima bez glutena nije dovoljno da restoran bude gluten-free.

Komentari (2)
 • miami
  miami 20:24 28.6.2017.

  ……Zar ćemo sad sa strane booking.com još morati stavljati kvačice na prozorčiće na hotele
  s gluten free ponudom…O,, bože……??? Što još neće reklamirati ko posebnost……..ajde, smislite
  nešto korisnije…ljudi fakat znaju što im treba jesti ili ne treba,,

 • DoNotReply
  DoNotReply 14:23 28.6.2017.

  Nije losa strategija. Ovi glute free tukcima se svasta da prodati a zna se da imaju novaca

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!