‘Prodaja Croatia osiguranja i HPB-a skandal prve vrste’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. travanj 2013. u 13:44
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar ustvrdio je danas, predstavljajući listu kandidata te političke stranke za Europski parlament na Korzu u Rijeci, da je namjera prodaje Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke “skandal prve vrste”.

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar ustvrdio je danas, predstavljajući listu kandidata te političke stranke za Europski parlament na Korzu u Rijeci, da je namjera prodaje Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke "skandal prve vrste".

Lesar je ocijenio da je najava ministra financija Slavka Linića da će se te dvije tvrtke prodati prije nego što Hrvatski sabor o tome raspravlja i donese predloženu strategiju upravljanja državnom imovinom – skandalozna.

Istaknuo je da je donošenje te strategije jedna od najvažnijih odluka u sljedećih desetak dana.

Prodavati takva kapitalna dobra je dokaz nemoći i neznanja upravljanja državnim resursima, ustvrdio je.

Lesar je naveo dva razloga zbog kojih se sada ide u prodaju tih tvrtki, a to su nužnost brzine u pokušaju krpanja proračunske rupe te trenutak u kojem je veliki dio javnosti okrenut prema izborima za Europski parlament i lokalnim izborima.

"Fokus javnosti je usmjeren na nešto drugo pa su to dani za plasiranje loših vjesti", rekao je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Linić ovime izvršava misiju zapoćetu 2000….INA, HT, banke i sada CROS, HPB i porez na privatnu imovinu kao nekretnine i dividrnde…


Tako je.
Treba ih uništiti, kao što je HDZ uništio većinu firmi, pa nemati nikakve koristi od njih.
Sigurno je pametnije zaduživati se i dizati kredite, itako će ih naša djeca vraćati.

Bome ja necu nista nikome vracati tu, a ni moja djeca… neka oni oporezuju drugu ovcu, odoh ja iz ove zabokrecine sto prije. Ova cijela drzava je unistena, bez ikakve nade u oporavak.

Naravno da se mora nabrzinu prodati, pa treba namiriti place “jaslicara”. Dug na dug, kamata na kamatu, i odosmo mi u totalno ropstvo.

Tako je.
Treba ih uništiti, kao što je HDZ uništio većinu firmi, pa nemati nikakve koristi od njih.
Sigurno je pametnije zaduživati se i dizati kredite, itako će ih naša djeca vraćati.

Istina. Ne slažem se uvijek sa gosp. Lesarom ali sa ovim prodajama je u pravu. Pa ne prodaju se firme koje imaju dobit. To rade samo “OČAJNICI”.

New Report

Close