Prkosi Brexitu: Tvorac pametne klupe otvara ured u Londonu

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2020. u 12:11
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Unatoč Brexitu, tvrtka Include, vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove iz Hrvatske otvorio je ured u Londonu. Include se prvi puta predstavio britanskom tržištu prije tri godine u sklopu projekta “pametna klupa na turneji”, kada je svoju Steora pametnu klupu predstavio na posebnom događaju u Hrvatskom Veleposlanstvu u Londonu. Unatoč formalnom izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije (Brexit) svi pokazatelji govore kako je Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje jedno od vodećih tržišta po broju projekata pametnih gradova.

Kako piše Večernji list, do prije nekoliko godina, London je bio vodeći pametni grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, no tu titulu preuzeo je Bristol. Include će Britanskom tržištu predstaviti svoja napredna tehnološka rješenja kroz različite modele Steora i Monna pametnih klupa, s naglaskom na Steora CCTV model koji poboljšava javnu sigurnost, Steora Urban modele za napredno vanjsko oglašavanje te Monna modele za poboljšanje standarda biciklista na javnim površinama.

– Prepoznali smo potencijal i važnost britanskog tržišta te je ovo bio samo prirodan nastavak našeg širenja na mnoga odabrana tržišta. Brexit nam ne predstavlja problem jer je Britansko tržište vrlo razvijeno, a javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova u kojima je Include prirodan partner. Veseli me suradnja s našim britanskim partnerima, kao i skorašnje predstavljanje na sajmu FutureBuild 2020 u Londonu u ožujku, rekao je Ivan Mrvoš, direktor tvrtke Include.

Ured Includea u Londonu nalazi se na adresi 25 Finsbury Circus, London, EC2M 7E. Include je u konkurenciji od preko 40 kompanija ušao u uži izbor za 2020 Smart Cities UK Awards nagradu u kategoriji dobavljača godine. Ova kategorija namijenjena je tvrtkama koje aktivno isporučuju proizvode i usluge u području rješenja za pametne gradove. Zbog same činjenice da je sa svojim nagrađivanim proizvodima Steora i Monna, Include dio najznačajnijih Smart City projekata u preko 300 svjetskih gradova, sucima 2020 Smart Cities Awards nije bilo teško odabrati Include u uži izbor za ovu prestižnu nagradu.

– Naći se u užem krugu za ovako prestižnu nagradu i to u kategoriji dobavljača godine samo još jednom potvrđuje da je Include prepoznat kao vodeća tvrtka u proizvodnji tehnoloških rješenja za pametne gradove. Jedina smo Hrvatska tvrtka nominirana za ovu UK nagradu i vjerujemo kako će čak i sama nominacija polučiti još bolje prodajne rezultate, rekao je Mrvoš.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close