Pozitivni pomaci u poslovanju Varteksa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2016. u 13:18
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Prihodi od prodaje iznosili su lani 214,5 milijuna kuna što je 8 posto ili 15,7 milijuna kuna više nego u godini prije, pri čemu je u izvozu realizirano 42,4 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Varteks Grupa prošlu je godinu završila s gubitkom od 8,9 milijuna kuna, što je za 28,3 milijuna kuna manji gubitak u odnosu na 37,2 milijuna kuna za 2014., pokazuje privremeno poslovno izvješće te Grupe.

Napominjući kako su u četvrtom kvartalu, kao i cijele prošle godine bilježili rast ukupnih i prihoda od prodaje, kao i smanjenje rashoda, iz Varteksa ističu da su ukupni prihodi Grupe od 231,7 milijuna kuna za 6,5 posto ili 14,1 milijun kuna veći u odnosu na 2014. , dok su ukupni rashodi manji za 5,6 posto ili 14,2 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje iznosili su lani 214,5 milijuna kuna što je 8 posto ili 15,7 milijuna kuna više nego u godini prije, pri čemu je u izvozu realizirano 42,4 posto ukupnih prihoda od prodaje.

"Značajan pozitivan pomak u poslovanju Varteks Grupe rezultat je kontinuiranog unapređenja asortimana vlastitih robnih marki te razvoja specijaliziranih programa korporativnog odijevanja i odjeće za posebne namjene", ističu iz Varteksa. Dodaju da Grupa i dalje posluje u uvjetima otežane likvidnosti, ali unatoč tome kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno postavljenom Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Podsjećaju da su prošle godine realizirali dio investicija za smanjenje troškova kroz povećanje energetske učinkovitosti, a ove će godine to i nastaviti kao i implementaciju novog integriranog informatičkog sustava, vjerujući da mogu i dalje podizati efikasnost ukupnog poslovanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovakvim tempom će za 5 godina dostići brake even point

New Report

Close