Podravkini proizvodi na katarskim policama

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2017. u 07:31
Potpisivanje ugovora, Foto: PD

Koprivnička prehrambena industrija ugovorila posao s katarskim distributerom Arabian Supplies

Drugog dana službenog posjeta predsjednice RH Državi Katar te gospodarskog izaslanstva predvođenog predsjednikom HGK Lukom Burilovićem potpisani su sporazumi o suradnji između dvaju zemalja, a Podravka je potpisala ugovor o distribuciji s katarskim distributerom Arabian Supplies, podružnicom jedne od najjačih katarskih grupacija, Tadmur Holding.

“Raduje me da će se danas ugovorenom suradnjom Podravkini proizvodi naći na svim katarskim policama. To će, uz ovu snažnu institucionalnu i političku potporu, dati vjetar u leđa i drugim prehrambenim i ostalim proizvodima za proboj na ovo tržište”, izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović dodavši da je Katar izuzetno vrijedan izvor mogućnosti za izvoz hrvatskih tvrtki s obzirom na njeno bogatstvo te da se ne smije zanemariti ni investicijski potencijal Katara.
“Iako je Podravka na tržištu Katara prisutna dvije godine, potpisom ugovora s tvrtkom Arabian Supplies, Podravka dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Katru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika. – istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE najavivši daljnje širenje poslovanja u ovoj regiji.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je ovaj posjet iznimnom uspješnim, a iz razgovora s Emirom Države Katar, Nj.V. šeikom Tamim bin Hamad bin Khalif Al Thanijem izdvaja „Naglasak razgovora bio je na razvoju gospodarskih odnosa, posebno o poslovanju hrvatskih tvrtki u Kataru, ali i zainteresiranosti Katara za inicijativu triju mora za energetsku politiku i opću energetsku infrastrukturu od LNG terminala na Krku do cijelog tog prostora između Baltika, Jadrana i Crnog mora. Predsjednica RH upozorila je na opasnost, ako ne krenemo u izgradnju LNG terminala, da će nas zaobići svi energetski i drugi putevi i jednostavno se moramo uključiti.

Predsjednik HGK Luka Burilović potpisao je s predsjedavajućim Katarske komore Nj.V. šeikom Kalifom bin Jasimmom bin Mohammedom Al Thanijem Memorandum o razumijevanju između Katarske komore trgovine i industrije i Hrvatske gospodarske komore, dok je Veleposlanik RH Tomislav Bošnjak s ministrom lokalne uprave i okoliša Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi potpisao Sporazum o suradnji na području zaštite okoliša i prirode između Vlade Države Katara i Vlade RH. Održan je i Katarsko-hrvatski gospodarski forum.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Raduje me da će se danas ugovorenom suradnjom Podravkini proizvodi naći na svim katarskim policama. To će, uz ovu snažnu institucionalnu i političku potporu, dati vjetar u leđa i drugim prehrambenim i ostalim proizvodima za proboj na ovo tržište”, izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović”

U Kataru vlada odlucuje koji ce proizvod biti na ladicama u prodavnicama. 🙂

Razumno je pretpostaviti da ce u zamjenu za ajvar na policama Katarska vlada dobiti nesto.

New Report

Close