Podravka svijetli primjer upravljanja ljudskim potencijalima

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2016. u 11:10
Foto: Podravka

Poseban naglasak Podravka stavlja na razvijanje talenata unutar organizacije za koje je u protekloj godini osmislila program pod nazivom „Recept za izvrsnost“.

Podravka je još jednom potvrdila predanost izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima te je po drugi puta nagrađena certifikatom Poslodavac Partner. Priznanje je predsjedniku Uprave, Zvonimiru Mršiću uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat.

U protekloj godini Podravka je unaprijedila čak 22 procesa upravljanja zaposlenicima, od ukupno 45 procesa koji se ocjenjuju tijekom certificiranja za prestižno priznanje Poslodavac Partner. Značajan napredak zabilježen je u svih pet procjenjivanih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Radu, motivaciji i nagrađivanju, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Ovakav rezultat svjedoči snažnom fokusu Podravke na razvoj transparentnog sustava upravljanja zaposlenicima u cilju njegovanja kulture razvoja kompetencija i izvršenja strateških ciljeva organizacije.

Poseban naglasak Podravka stavlja na razvijanje talenata unutar organizacije za koje je u protekloj godini osmislila program pod nazivom „Recept za izvrsnost“. Organizacija je, osim toga, predana poticanju dijeljenja znanja među zaposlenicima i razvoju kulture inovacija. Svojim zaposlenicima omogućava mentoriranje, coaching te brojne edukativne programe, poput internog MBA programa i programa za podizanje dostupnosti educiranja „Znanje na pladnju“.

„Podravka želi biti najveća internacionalna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj, a to može postati, između ostaloga, razvojem potencijala i ulaganjem u zaposlenike. Iznimno smo ponosni što ovaj certifikat potvrđuje našu usmjerenost na zaposlenike i kontinuirano unapređenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima.“ – istaknuo je prilikom dodjele certifikata predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

„Postavljanjem novih i razvojem postojećih procesa, Upravljanje ljudskim potencijalima pridonosi ostvarenju strateških odrednica kompanije. Intenzivno smo usmjereni na transformaciju organizacijske kulture jer time dugoročno osiguravamo konkurentsku prednost Podravka Grupe. Razvoj kompanije uvelike utječe na razvoj HR-a, ali i obrnuto, pri čemu se jako trudimo postavljati trendove u svim procesima koji su usmjereni na vođenje i razvoj ljudi, a što je dodjelom ovog Certifikata prepoznato i sa strane struke.“ – izjavila je pri tom Jasenka Maltarić Dujnić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima.

Komentirajte prvi

New Report

Close