Pevec zaposlenicima podiže minimalac i otvara novi prodajni centar na 5.000 kvadrata

Foto: Damir Špehar / Pixsell Foto: Damir Špehar / Pixsell

Po riječima ministra državne imovine Gorana Marića, lijepa je vijest da će tvrtka Pevec u Vinkovcima graditi novi prodajni centar i zaposliti nove radnike kojima će biti ponuđena minimalna plaća od 5.000 kuna, kao da se potpisom ugovora o kupoprodaji s Pevecom u državni proračun "slilo" dva milijuna kuna.

Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali su u ponedjeljak u Vinkovcima ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta na području grada Vinkovaca na kojem tvrtka Pevec namjerava ove godine započeti gradnju svog 26. prodajnog centra koji će se prostirati na oko 5.000 četvornih metara prodajnog prostora, a u kojem će posao pronaći 50 zaposlenika.

"Od 1. siječnja dignut ćemo neto miminalnu plaću na 5.000 kuna u svim našim trgovinama za trgovce, skladištare i vozače pa će tako i budući zaposlenici u vinkovačkom prodajnom centru imati tu plaću", najavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević rekavši kako će Pevecov prodajni centar u Vinkovcima biti otvoren za godinu dana uz ulaganje od 40 milijuna kuna u gradnju. Također je kazao kako će to biti 26. prodajni centar Peveca jer se 25. upravo gradi u Vukovaru i biti će otvoren ove jeseni.

Po riječima ministra državne imovine Gorana Marića, lijepa je vijest da će tvrtka Pevec u Vinkovcima graditi novi prodajni centar i zaposliti nove radnike kojima će biti ponuđena minimalna plaća od 5.000 kuna, kao da se potpisom ugovora o kupoprodaji s Pevecom u državni proračun "slilo" dva milijuna kuna.

"Posebice me razveselila vijest da će plaća u Pevecu minimalno biti 5.000 kuna neto što pokazuje da poslodavci u Hrvatskoj imaju visoku razinu društvene odgovornosti i da smo na izlazu iz faze od osamostaljenja kada je više na djelu bilo pseudo nego pravo poduzetništvo", kazao je Marić rekavši kako će država ove godine samo od prodaje nekretnina zaraditi više pola milijarde kuna i milijardu kuna od prodaje iz portfelja trgovačkih društva.

"Danas mogu biti samo sretan jer će 50 naših Vinkovčana kroz godinu dana dobiti priliku da ovdje ostvare svoj osobni dohodak. Imat ćemo jednu prekrasnu investiciju od 40 milijuna kuna, a naši sugrađani dobit će priliku da radno mjesto pronađu u Vinkovcima, da ne moraju za njim ići van zemlje. To je jedini put da spasimo Slavoniju", kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Budući prodaji centar Peveca u Vinkovcima nalazit će se uz južnu gradsku obilaznicu u blizini križanja s ulicom Hansa Dietricha Genschera.

Komentari (4)
 • purCo
  purCo 10:09 20.3.2019.

  “ potpisom ugovora o kupoprodaji s Pevecom u državni proračun ”slilo“ dva milijuna kuna”

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-novu-aferu-sa-spacvom-zemlju-od-37-milijuna-kuna-drzavi-uvalili-za-111-milijun/798478/ [jutarnji.hr]

  kako to Mariću slilo, pa to zemljište je uvaljeno državi po 11mil. kn
  kakva je to ministarska matematika ?
  ili se to slilo negdje drugo, a država spušila 9mil.
  daj malo potkrijepi još to slijevanje, nije baš jasno,
  jesi ministar ili nogometni sudac ? računaj malo, …………..PM

 • KUKURIKU
  KUKURIKU 8:39 19.3.2019.

  Teško je prolaziti kroz mijene hrvatskog kapitalizma.
  Gdje je nevolja tu je i prilika.
  Neki su ju prepoznali i izdržali, a drugi nisu.
  Firma ide naprijed punom parom i to je dobro.
  Za sve dionike procesa.

 • Bruce.Lee
  Bruce.Lee 19:26 18.3.2019.

  trajder27 pa kao što možete transparentno pročitati - da, dobro plaćaju! Osobno ne znam ni jednu hrvatsku tvrtku u sektoru trgovine s tolikom MINIMALNOM plaćom

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!