Petrokemiji odgoda za kredit Erste banke

Autor: Marija Brnić , 01. siječanj 2018. u 22:00
Predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač/Nikola Čutuk/PIXSELL

NO kutinske tvrtke danas će opozvati člana uprave Nenada Zečevića.

Nadzorni odbor Petrokemije danas će, po preporuci Upravnog vijeća CERP-a, odobriti prolongiranje otplate kredita Erste@Steiermarkische banci.

Riječ je o kreditu koji je kutinska tvrtka podigla radi osiguranja likvidnosti temeljem odluke Vlade u travnju, a za koji je Vlada jamčila dionicama HT-a, Podravke, Croatia airlinesa i Đure Đaković. Prema vladinoj odluci, Petrokemiji se omogućilo zaduženje u ukupnom iznosu od 350 milijuna kuna, pri čemu se dvije trećine odnose na dugoročne kredite kod HBOR-a i HPB-a, a s Erste bankom je zaključen kratkoročni kredit. 

Osim o kreditu, NO će odlučivati i o opozivu člana Uprave kutinskog proizvođača Nenada Zečevića, koji je prije imenovanja Đure Popijača na čelo uprave prije godinu dana odradio četverogodišnj mandat predsjednika Uprave Petrokemije, a i prethodno je bio član uprave. 

Nije poznato zašto CERP predlaže opoziv Zečeviću, koji je cijelu poslovnu karijeru gotovo dvadeset godina gradio u Petrokemiji, a neslužbeno se čuje da je njegovo smjenjivanje inicirao tamošnji sindikat prozivajući Zečevića da favorizira pojedine strateške partnere u postupku dokapitalizacije koja bi uskoro trebala uslijediti u kutinskoj tvrtki. 

Komentirajte prvi

New Report

Close