Petrokemija otpremila milijuntu tonu gnojiva na svoja tržišta

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 14:49
PXL

Tvrtka Petrokemija izvijestila je danas kako je otpremila 21. studenog 2012. godine milijuntu tonu gnojiva na svoja tržišta.

Tvrtka Petrokemija izvijestila je danas kako je otpremila 21. studenog 2012. godine milijuntu tonu gnojiva na svoja tržišta.

Vijest dolazi istoga dana kada je Jutarnji list objavio da se ta tvrtka – kojoj je država većinski dioničar, usred krize odlučila na poveću investiciju: polovicom godine kupili su dva skupocjena i luskuzna vozila marke Audi A6, svaki vrijednosti više od pola milijuna kuna, tvrdi list

"Vrlo teški vremenski i ekonomski uvjeti tijekom ove godine – zimske nepogode u tijeku priprema proljetne sezone te suša u drugom dijelu godine, uz otežane ekonomske prilike rezultirali su stanjem na tžištu agrara u okruženju. Uz velike napore Petrokemija nadoknađuje izgubljene količine tijekom ovih nepogoda i nastoji sustići planirane ciljeve. Petrokemija, d.d. je nastavno na kontakte započete početkom godine s Fertilizers Europe, udrugom proizvođača mineralnih gnojiva Europske Unije sa sjedištem u Bruxellesu, Belgija, zaprimila njihov prijedlog i zahtjev za službeno primanje u članstvo udruge.  Petrokemija je sukladno navedenom poslala svoju službenu molbu i aplikaciju za primanje u članstvo udruge, a što će biti raspravljeno sredinom prosinca 2012. u Madridu. Očekuje se da će Petrokemija postati službeni član od siječnja 2013.godine", poručuju iz petrokemije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close