‘Unatoč lošim rezultatima, Petrokemija kupila dva Audija za 1,4 milijuna kuna’

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 10:05
PXL

Tvrtka je ostvarila gubitak od 141 milijun kuna, a prihodi su pali više od šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Petrokemija, tvrtka kojoj je država većinski dioničar, usred krize se odlučila na poveću investiciju: polovicom godine kupili su dva skupocjena i luskuzna vozila marke Audi A6, svaki vrijednosti više od pola milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Prema odgovoru koji je proslijeđen Jutarnjem listu iz kutinske tvornice gnojiva, predsjednik Uprave Josip Jagušt vjerojatno se odlučio nagraditi za poslovne uspjehe ostvarene u prethodnoj godini. 'Imajući u vidu ostvarenu dobit, 107 milijuna kuna u 2011. godini, Uprava Petrokemije d.d. donijela je odluku o kupovini dva nova automobila po principu staro za novo', rekli su u Petrokemiji.

Prema izvješću za prvih devet mjeseci ove godine, Petrokemija stoji jako loše, navodi Jutarnji list. Naime, ostvarili su gubitak od 141 milijun kuna, a prihodi tvrtke pali su više od šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Taj je gubitak zabilježen u svakom kvartalu ove godine pa je još čudnije kako argument za nabavu vozila može biti stanje iz 2011. godine.

'Dva stara Audija A6, koji su procijenjeni na vrijednost 211.415 kuna, dana su pod račun za kupovinu dva nova Audija A6 u vrijednosti 1,011.850 kuna. Drugim riječima, dva nova Audija A6 plaćena su 800.435 kuna', rekli su u Petrokemiji za Jutarnji list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zato je cijena skočila sa 190 na 215 da se namiri taj iznos.

u državnim tvrtkama gu….a je uvijek bila važnija od glave

New Report

Close