Petrokemija: Ne želimo komentirati špekulacije

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2014. u 11:46
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Petrokemija je Zagrebačkoj burzi dostavila očitovanje na zahtjev Hanfe.

Petrokemija je Zagrebačkoj burzi dostavila očitovanje na zahtjev Hanfe. Očitovanje o medijskim napisima prenosimo u cijelosti:

"Nakon objavljenog članka u Jutarnjem listu od 15. siječnja 2014. godine pod naslovom "Češki milijarder bi uložio 200 mil. eura, Borealis nešto manje" u kojem se navodi "…Agrofert je u neobvezujućoj ponudi izrazio spremnost investirati 200 milijuna eura, Borealis navodi 82 milijuna eura koje bi sigurno investirao te još 108,8 milijuna eura investicija ostavlja kao mogućnost koju još treba razmotriti " kao i "…Nitrogenmuvek je spreman dati najviše za dionice, dok se Agrofert i Borealis natječu u visini investicija“ Uprava Petrokemije je na upit Zagrebačke burze dostavila slijedeći odgovor:

„Vezano uz vaš upit o objavljenom članku u Jutarnjem listu, Uprava Petrokemije je nakon sastanka Povjerenstva za odabir strateškog partnera dala službeno priopćenje sukladno Zakonu o tržištu kapitala i Pravilima Burze koje sadržava sve podatke koje Uprava može objaviti a sukladno potpisanim ugovorima o tajnosti s potencijalnim ponuđačima. Sve eventualne natpise i špekulacije u medijima Uprave ne želi komentirati. Uprava Petrokemije će i nadalje pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost o svim relevantnim cjenovno osjetljivim informacijama.“ Na zahtjev Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 17.2.2014.g. očitovanje objavljujemo u cijelosti."

Komentirajte prvi

New Report

Close