Otvoreno pismo Uprave Mesne industrije Gavrilović

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2015. u 12:47
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Uprava Mesne industrije Gavrilović u pismu reagira na netočne izjave.

Uprava Mesne industrije Gavrilović u pismu reagira na netočne izjave gdina. Dumbovića u kojima tvrtku Gavrilović opisuje kao "kočničara razvoja grada Petrinje", ali i na razne aktivnosti usmjerene protiv te tvrtke nakon pokretanja arbitražnog postupka pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova o ulaganju (ICSID) sa sjedištem u Washingtonu.

U pismu koje potpisuje Georg Gavrilović ml. , gradonačelnika Petrinje  se poziva na otvoren dijalog jer »neprimjerene insinuacije i navođenje netočnih i nepotpunih činjenica o tvrtki Gavrilović i njenom poslovanju ugrožavaju ne samo tvrtku kao značajan subjekt za grad Petrinju, već i radna mjesta svih njenih zaposlenika«.

Dio sadržaja pisma upućenog gradonačelniku grada Petrinje:

…Tvrtka Gavrilović od 1996. do 2014. godine, s osnova poreza i prireza iz plaća, poreza na dobit, komunalnih naknada, poreza na tvrtku, članarina turističke zajednice Grada Petrinje te raznih donacija, u proračun grada Petrinje uplatila ukupno 200 milijuna kuna, što godišnje prosječno iznosi 12 milijuna kuna.
U istom razdoblju, sva društva povezana s tvrtkom Gavrilović uplatila su u proračun Republike Hrvatske, uključujući Grad Petrinju i Sisačko-Moslavačku županiju, iznos od 3,8 milijardi kuna, što prosječno godišnje iznosi 202 milijuna kuna.

S osnova donacija tvrtka Gavrilović je od 2001. godine do danas donirala 5,3 milijuna kuna pučkoj kuhinji za socijalno ugrožene građane Petrinje, a s osnova sponzorstva i raznih donacija od 1996. godine isplatili smo 7,4 milijuna kuna Hrvačkom klubu Petrinja. U sve ovo ne ubrajamo donacije naših proizvoda namijenjenih kulturnim i drugim manifestacijama u gradu Petrinji.

Grad Petrinja, bez valjane pravne osnove, tvrtki Gavrilović i tvrtki Gavrilović poljoprivreda u prošloj godini povećao komunalnu naknadu s dosadašnjih 1,2 milijuna kuna godišnje na 1,8 milijuna kuna godišnje.

Nisu točne informacije da tvrtka Gavrilović i njen vlasnik u arbitražnom postupku potražuju 500-tinjak nekretnina, škola, vrtića i cesta u gradu Petrinji, kako se insinuira u javnosti.

U arbitražnom postupku pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova o ulaganju (ICSID) sa sjedištem u Washingtonu ne traži se povrat niti jedne nekretnine, niti se potražuje stan bilo kojeg građana Petrinje.

U postupku se utvrđuje nastala šteta za tvrtku, a koja je od strane stručnjaka  utvrđena u iznosu od 205 mil. eura.

Arbitražom su tvrtka Gavrilović i njen vlasnik konačno željeli riješiti sva ona pitanja koja nakon više od 20 godina nisu uspjeli riješiti u nebrojenim pokušajima s Republikom Hrvatskom, a koja su utjecala na poslovne planove i razvoj tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close