Novi direktor tvrdi da Galeb neće propasti

Autor: Nataša Bakotić , 13. travanj 2006. u 06:30

Stjepan Pezo demantira priče da će omiška tvrtka biti prodana Trimotu i kaže da će graditi hotel

OMIŠ – “Kvalitetnijom distribucijom i boljom reklamom naših proizvoda izvući ćemo tvrtku iz problema koji su se gomilali posljednjih godina i za sve one koji cijene naše proizvode moram naglasiti da straha za budućnost Galeba nema”, tvrdi Stjepan Pezo, novi direktor poznate omiške tekstilne tvrtke kojoj je danas većinski vlasnik zagrebački Tekstilpromet.
Naime, od 540 zaposlenika 113 je na popisu viška pa su gradom krenule priče kako je budućnost Galeba danas još neizvjesnija. Međutim, direktor tvrdi kako je podatak točan, ali da je 100 zaposlenika pristalo na raskid radnog odnosa uz otpremninu od 25.000 kuna, odnosno devet zadnjih prosječnih plaća, a 13 će ih ostati u radnom odnosu.
“Morali smo napraviti rez kako bismo konsolidirali tvrtku jer unatoč prodoru jeftine robe na europsko tržište smatramo da za naš asortiman ima prostora.
Želimo razvijati brend naših proizvoda i prodavati ih na domaćem tržištu koje ih dobro poznaje te tržištima zemalja bivše Jugoslavije, a naravno ako budemo uspješni i šire”, kaže Pezo. Naime, zbog lošeg upravljanja bivše uprave u Galebu je minus narastao na više od sedam milijuna kuna, a proizvodnja je u zadnje dvije i pol godine pala za 35 posto. Nova uprava koja je imenovana prije tri i pol mjeseca sada ulaže napore u oporavak tvrtke. Planira se i premještanje uprave, šivaonice i skladišta koje se nalazi na najatraktivnijem prostoru u Omišu, uza samu plažu.
“Uložit ćemo oko 10 milijuna kuna u proširenje pogona na predjelu Lisičine gdje nam se sada nalazi pletionica kako bi sva proizvodnja bila na jednom mjestu što smanjuje troškove i povećava produktivnost. Naime, naš prostor na plaži vrlo je atraktivan i tu u suradnji s partnerima i upravom Grada Omiša želimo graditi hotel. Taj projekt, međutim, još nije razrađen”, kaže Pezo. Direktor demantira priče kako će tvornica biti prodana imotskom Trimotu, a pogoni premješteni u Imotski.
“Ne znam odakle dolaze te priče, ali nemaju veze s istinom. Naš je cilj oporavak Galeba i bolji plasman proizvoda, čija kvaliteta nikad nije bila upitna.”

Komentirajte prvi

New Report

Close