Najrigoroznija opcija raskid s Viaduktom

Autor: Suzana Varošanec , 19. ožujak 2017. u 22:00
Odluka o nastavku projekta mora biti donesena brzo/M. C./PIXSELL

U igri su tri scenarija za strateški projekt gradnje Mosta kopno – otok Čiovo.

Ministar prometa Oleg Butković prati kako se razvija situacija s radovima na projektu Most kopno – otok Čiovo koji je financiran EU novcem.

Pored toga, iza ovog projekta stoji Vlada te je u rangu strateških zbog poteškoća u prometu na toj lokaciji u turističkoj sezoni. Međutim, nakon što su u prosincu obavljeni razgovori vezani uz probijanje ugovorenog roka, kada je i načelno dogovoreno da izabrani izvođač Viadukt krene dalje u realizaciju s predviđenim završetkom do 15. lipnja, neslužbeno se doznaje da sada postoje određene poteškoće.

Ključni problem navodno je dinamički plan koji je predao Viadukt. Neprihvatljiv je za nositelja projekta i naručitelja radova –  Hrvatske ceste, i to jer ne jamči da će se projekt završiti u predviđenom roku, što je posljedica nepovjerenja prema izvođaču zbog nepridržavanja rokova, a navode se određeni problemi vezani, kako se čini, uz pitanje likvidnosti.

Doznajemo da se razmatraju tri opcije: prva je raskid ugovora, u drugoj varijanti redefinirale bi se neke stavke u pokušaju reorganizacije radova u dogovoru s izvođačem. Detaljna analiza HC treća je opcija no, kako je vrijeme ograničeno, odluka mora biti donesena brzo, i stoga je najmanje izgledna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close