Na Vrbanima niče prvo kvartovsko okupljalište

Autor: Biserka Ranogajec , 17. travanj 2012. u 10:45

Uz mnoštvo trgovina, naglasak će biti na zabavi, opuštanju i razonodi za sve dobne skupine

Bluehouse Capital, međunarodna “private equity” tvrtka prisutna u Hrvatskoj od 2007. godine, investira 50 milijuna eura u izgradnju prvog trgovačkog centra na zagrebačkim Vrbanima. Point shopping centar prva je investicija ovog fonda u Hrvatskoj, a sama gradnja počela je proljetos i planira se završiti za godinu dana.

Projekt centra osmislila je Sonae Sierra, međunarodna tvrtka osnovana u Portugalu, dizajnerski ga je uredio Studio XXL, gradi ga Tehnika, a najam prostora povjeren je međunarodnoj kompaniji Colliers International. Projekt centra sa zemljištem investitor je kupio 2007. od poduzetnika Brune Orešara, preuredio ga i počeo graditi prošle godine kada su se za to stvorili uvjeti, rekao je Igor Hržić iz predstavništva Bluehouse Capitala u Zagrebu. Prvobitni projekt sadržavao je prizemlje plus četiri kata, ali investitor se odlučio u prvoj fazi na dva kata s obzirom na veličinu tržišta. Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak, Jeffrey Sujar Blanco iz Sonae Sierra nazvao je projekt Point shopping centra prvim trgovačkim centrom osmišljenim za susjedstvo. Centar treba postati novo kvartovsko okupljalište u neposrenoj blizini Jarunskog jezera kojem gravitira prema procjenama investitora oko 60. 000 ljudi, od kojih većina može doći pješice. Za razliku od obližnjeg City centra, Point centar bi trebao biti mjesto gdje kupci dolaze svakodnevno jer uz mnoštvo trgovina naglasak će biti na zabavi, opuštanju i razonodi za sve dobne skupine.

Centar će se prostirati na 40.000 četvornih metara, imat će četiri podzemne i dvije nadzemne etaže s garažom te 50 lokala. Ugovaraju se komercijalni uvjeta za najam lokala na gotovo 13.000 kvadrata i zasad se zna da će Konzum imati 4400 za jednu od svojih najvećih trgovina. Bluehouse Capital aktivan je na tržištu nekretnina srednje i jugoistočne Europe, sjedište ima u Grčkoj i trenutačno upravlja kapitalom preko tri investicijska fonda ukupne vrijednosti 350 milijuna eura. Ulažu u ime vrlo kvalitetnih ulagača, uključujući financijske institucije, mirovinske fondove, zaklade, multi-manager fondove i obiteljske urede. U fondu koji investira u Vrbane jedan od najvećih investitora je Europska banka za obnovu i razvoj. Bluehouse Capital ima urede u svim zemljama u kojima je aktivan, u Grčkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Ovdje ih zanimaju akvizicije, uredske zgrade i trgovački centri u većim gradovima, vrijednosti od 20 do 50 milijuna eura.




Komentari (1)
Pogledajte sve

Do kapitalizacije tj do stvaranja zarade dolazi prije početka izgradnje objekata !
To je jedino pravo i istinito pravilo koje je još na izgradnji poslovnih carstava hotela i kockarnica i u pustinji dokazano pa sad samo pametni Hrvati moraju to shvatit i NEMA KRIZE ! ! !

New Report

Close