Luka Rijeka traži savjetnike za odabir koncesionara

Autor: Marija Brnić , 31. svibanj 2017. u 21:59
Savjetnik će surađivati godinu dana/G.K/PIXSELL

Pomoć potrebna za istraživanje tržišta i odabir najboljeg modela, natječaj do 9. lipnja.

Za svoj novi kontejnerski terminal Zagrebačko pristanište Luka Rijeka traži konzultante koji će obaviti istraživanje tržišta i pomoći u pripremi natječaja za odabir  koncesionara.

Angažman savjetnika obveza je po kreditu IBRD-a za modernizaciju njezinih terminala, no iz javnog poziva ne saznaje se i procijenjena vrijednost posla. Iz Luke Rijeka navode da koncesionara trebaju zbog rasta prometa i manjka raspoloživih javnih investicija u Luci. Namjera je koncesionirati rad i upravljanje novim terminalom, pri čemu bi Luka financirala izgradnju infrastrukture, a koncesionar suprastrukture, te instaliranje prekrcajne opreme i održavanja terminala.

Od savjetnika se, dakle, traži istraživanje tržišta i načina mobilizacije privatnog kapitala u gradnju, opremanje i upravljanje novim terminalom, odabir najboljeg modela koncesioniranja, pripremu promotivnog materijala, organiziranje dana otvorenih vrata za zainteresirane ulagače, te provođenje natječajnog postupka. Natječaj za savjetnike otvoren je do 9. lipnja, a s jednogodišnjom suradnjom Luka Rijeka planira započeti već u rujnu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close