Kanadski Constellation Software preuzeo IN2 grupu

IN2 grupa zapošljava više od 650 IT stručnjaka i ima prihod od 200 milijuna kuna/Igor Kralj/PIXSELL IN2 grupa zapošljava više od 650 IT stručnjaka i ima prihod od 200 milijuna kuna/Igor Kralj/PIXSELL

Plan je da IN2 grupa postane regionalno središte odakle će se ići u nove regionalne akvizicije.

Kanadski softverski holding Constellation Software preuzeo je najvećeg hrvatskog proizvođača softvera po narudžbi IN2 grupu. Hrvatski softverski div objavio je da će transakcija formalno biti zaključena 15. siječnja nakon čega će objaviti više detalja o tom poslu. 

Međunarodna ekspanzija
Zasad se ne zna točna vrijednost preuzimanja kao ni drugi detalji ove akvizicije. Za Constellation Software posao je formalno odradila njihova tvrtka kći Aquila Software sa sjedištem na Floridi. Riječ je o tvrtki koja je specijalizirana za ponudu softvera za industriju nekretnina, financije, bankarstvo i turizam, i to na području sjeverne Amerike i Europe. Aquila je već prisutna u regiji.

Posjeduje slovensku softversku tvrtku Halcom, koja razvija rješenja za financije i bankarstvo te posluje u jadranskoj regiji te Africi. Ante Mandić, osnivač i direktor IN2 grupe uoči novogodišnjih je blagdana u ekskluzivnom intervjuu Poslovnom dnevniku potvrdio  da pregovara o prodaji tvrtke Kanađanima.

Tada je istaknuo da mu je važno da IN2 grupa ostane neovisna te da dobije svjež kapital koji će joj omogućiti međunarodnu ekspanziju. Njegov je plan da se IN2 grupa pretvori u regionalno središte kanadskog holdinga i točku odakle će se ići u nove regionalne akvizicije. To sve omogućilo bi IN2 grupi da do 2023. godine bude barem dva puta veća nego li je sada. Trenutačno zapošljava više od 650 IT stručnjaka te ima prihod od 200 milijuna kuna.

Kvaliteta klijenata
"Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će nam biti u središtu pozornosti", naglašava Mandić. Da je Mandić uspio dogovoriti ono što je najavio dade se zaključiti iz izjave izvršnog direktora Aquila Softwarea Mikea Byrnea. 

"Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji", zaključuje Byrne.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!