JGL treći kvartal završio s rastom od 13 posto

Autor: Marija Crnjak , 28. studeni 2019. u 22:00
I cijela 2019. trebala bi imati dvoznamenkasti rast prihoda/Goran Kovačić/PIXSELL

Za obveznice riječkog farmaceuta interes pokazali i inozemni investitori.

Nakon rekordnih polugodišnjih rezultata, riječka farmaceutska tvrtka JGL i treći kvartal završila je rastom od 13 posto, a i godina bi trebala završiti uz dvoznamenkasti rast, ali i osjetan pad zaduženosti zahvaljujući izdavanju 130 milijuna kuna obveznica.

Otkrio je to na susretu s novinarima u četvrtak glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić koji se ovih dana bavi prezentacijom obveznica ulagačima.

Otkrio je da uz primarno domaće ulagače, interes za obveznice postoji i među stranim investitorima. S ukupnim konsolidiranim prihodima od 406 milijuna kuna, odnosno rastom od 15 posto u prvoj polovici godine, JGL Grupa je ostvarila najbolje polugodišnje rezultate u svojoj povijesti.

Tvrtka 80 posto prihoda ostvaruje od izvoza, s najvećim odjelom Rusije gdje su nakon AD Plastika najveći domaći izvoznik, ispred Belupa.

No udjel Rusije se smanjuje zahvaljujući jačanju drugih tržišta, poput Ukrajine koja je s 26 milijuna kuna najbrže rastuće izvozno tržište u prvom polugodištu, s rastom od 75 posto.

Vučić je jučer pohvalio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje koji je skratio rokove plaćanja lijekova na recept prema ljekarnama na oko 70 dana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close