Isporuka tankera započetog u Kraljevici do kraja godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2012. u 16:11
PXL

Isporuka tankera za prijevoz nafte, asfalta i kemikalija “Bit Redo” naručitelju Tarbits Tankersu iz Švedske bila je planirana za danas, ali je odgođena.

Isporuka tankera za prijevoz nafte, asfalta i kemikalija "Bit Redo" naručitelju Tarbits Tankersu iz Švedske bila je planirana za danas, ali je odgođena jer je za završetak radova nedostajao dio opreme, doznaje se iz ureda za odnose s javnošću riječkog brodogradilišta 3. maj.

Radovi na tom tankeru započeti su u brodogradilištu Kraljevica, u kojem je u kolovozu pokrenut stečaj, pa su nastavljeni u 3. maju. Iz 3. maja danas su naveli da dio opreme, koji je nedostajao za završetak radova, nije na vrijeme naručen, u okolnostima preuzimanja posla od brodogradilišta Kraljevica, te da će primopredaja biti obavljena do kraja godine, vjerojatno i prije.

Tanker "Bit Redo" dugačak je 108 metara, širine 18 metara, nosivosti 6500 tona, a na pokusnoj je plovidbi bio potkraj rujna i u početku listopada. U brodogradilištu Kraljevica je nakon otvaranja stečaja ostao još jedan nedovršeni brod za inozemnog naručitelja, koji je otegljen u Italiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close