Ingra tvrdi da im mediji i odvjetnici ruše cijenu dionice

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2012. u 22:00

Ingra je jučer priopćenjem za javnost reagiralana objavljen tekst “Međimurski građevinar u stečaju traži Ingrin stečaj” smatrajući da je riječ o još jednom pokušaju rušenja cijene dionice te posrnule tvrtke prije donošenja Hanfina rješenja o prihvaćanju ponude Holdinga Đuro Đaković za preuzimanje Ingre.

Iz kompanije poručuju kako “ovaj pravosudni reket traje već godinama na relaciji Trgovački sud Varaždin, gdje se donose prvostupanjske presude u korist nepostojećeg subjekta Međimurje Visokogradnja, odnosno stečajne mase istog, koje redovito ukida Visoki trgovački sud u Zagrebu i nalaže Trgovačkom sudu u Varaždinu da ispravi nepravilnosti i nedostatke utvrđene u prvostupanjskoj presudi. Naime, riječ je o tome da se za potraživanje za koje Ingra vodi spor protiv investitora u Libiji Ingru proglašava investitorom i na taj se način od nje traži isplata koju nikada nije primila”. Dodaju kako je Ingrin udio u tom poslu u Libiji bio 1,2% pa toliki može biti njezin gubitak ili dobitak u tom poslu, a nikako 6,2 milijuna dolara. “Trgovački sud u Varaždinu uporno ne slijedi naloge Visokoga trgovačkog suda u Zagrebu, već opetovano prepisuje svoje prvostupanjske odluke koje su suprotne zakonu. Kada nakon nekoliko takvih presuda Visoki trgovački sud u Zagrebu preinačuje prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Varaždinu i donosi drugostupanjsku pravomoćnu presudu u korist Ingre, onda ‘stečajna masa’ Međimurja Visokogradnje izjavljuje izvanredni pravni lijek – reviziju na Vrhovni sud u Zagrebu koji u nekoliko mjeseci usvaja reviziju i ukida drugostupanjsku presudu u korist Ingre, a ostavlja na snazi prvostupanjsku nepravomoćnu presudu Trgovačkog suda u Varaždinu na osnovi čega se traži privremena mjera od 79 milijuna kuna. Tada odvjetnička kuća u ime ‘stečajne mase pismeno od Ingre traži da joj se osigura ta nepravomoćna presuda Trgovačkog suda u Varaždinu, u protivnom će u roku od osam dana podnijeti zahtjev za otvaranje stečaja Ingre.”

U Ingri smatraju da je znakovito što većina negativnih vijesti o toj tvrtki dolazi iz novina “čiji je redoviti vanjski suradnik punomoćnik stečajne mase Međimurja Visokogradnje d.d. u stečaju”. “Postavlja se pitanje kojim novcem ‘stečajna masa’ plaća visoke odvjetničke troškove ovih procesa i zašto stečajni upravitelj kada je rasprodavao imovinu Međimurja Visokogradnje, kao na primjer ciglanu, robnu kuću, strojeve i ostalu imovinu, nije isplatio radnike prije svih ostalih što je bio dužan učiniti po zakonu. Tada Sindikat graditeljstva Hrvatske nije dovodio radnike pred te subjekte, ali ih je redovito dovodio pred Trgovački sud u Varaždinu, Visoki trgovački sud u Zagrebu i pred Ingru, a da ne spominjemo nebrojene članke u pojedinim medijima na kojima je na naslovnicama komentiran aktualan sudski proces.” “Taj isti stečajni upravitelj Međimurja Visokogradnje odbio je tužbeni zahtjev Ingre za oko pet mil. dolara koje je Ingra uz pismene potvrde posudila Međimurju Visokogradnji za poslove u Rusiji i koji joj nikada nisu vraćeni. Oko posudbe novca još se vodi postupak pred Trgovačkim sudom u Varaždinu. Ako se presudi u korist Ingre, ona se ne bi mogla naplatiti jer je stečajna masa davno rasprodana, a iz nje su namireni honorari stečajnog upravitelja, angažiranih odvjetnika i odabranih vjerovnika”, poručuju iz Ingre. (pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close