IN2 grupa s novim strateškim partnerom kreće u internacionalnu ekspanziju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tvrtka Vela Operating Group, u vlasništvu kompanije Constellation Software Inc., preuzela je hrvatskog proizvođača softvera i pružatelja informatičkih usluga, IN2 Grupu.

Kompanija Constellation Software Inc. sinoć je objavila da je tvrtka u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njezina podružnica Aquila Software preuzela IN2 grupu, jednu od vodećih softverskih tvrtki u regiji.

Constellation Software je globalna grupa, sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenika, u više od 200 tvrtki na pet kontinenata. Constellation Software preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili tvrtke koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

>> "S jakim ulagačem iz Kanade pregovaram o prodaji IN2"

Mike Byrne, izvršni direktor tvrtke Aquila Software, komentirao je:

„Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji.”

Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2 izjavio je:

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno - naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti.“

 


 

Komentari (1)
  • Funky
    Funky 6:51 7.1.2018.

    ante, svaka cast i zelim ti puno srece i mirnog zivota u “penziji”. uvjeren sam da je ova prodaja sasvim suprotna nasim “hr” preuzimanjima" gdje je ulagace zanimalo samo trziste, te da si zastitio zaposlene.
    jos jednom hvala i znaj da je bilo vise takvih kao ti ne bi danas bili ovo sto smo postali.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve