IGH na tenderu za idejno rješenje obnove TE Pljevlje

Oliver Kumrić, novi šef Instituta IGH/P. G. /PIXSELL Oliver Kumrić, novi šef Instituta IGH/P. G. /PIXSELL

Elektroprivreda Crne Gore traži rješenja i tehnologiju za modernizaciju svoje elektrane.

Na tender za izradu idejnog rješenja ekološke rekonstrukcije Bloka 1 Termoelektrane Pljevlje, vrijednosti 900 tisuća eura, stiglo je šest ponuda koje su otvorene u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), izvijestili su iz te tvrtke.

Kako prenosi crnogorski poslovni portal, pozivajući se na EPCG, stigle su po dvije ponude iz Njemačke i Hrvatske, jednu ponudu je dostavio konzorcij iz Češke, i jednu crnogorsko-srpski konzorcij. Zajedničku ponudu poslale su kompanije Škoda Praha i Škoda Praha Invest iz Češke Republike, kao i grupa ponuđača iz Hrvatske sastavljena od Instituta IGH, Zarubezhenergoprojekta i Centra za arhitekturu i urbanizam (CAU).

Ponude su poslale kompanije Steag Energy Services i VPC iz Njemačke. Tu je i grupa ponuđača Institut za građevinarstvo Podgorica i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi Beograd. Na tender je javio i hrvatski konzorcij Ekonerg - Nikcom -Esotech. Iz EPCG pojašnjavaju da se Idejni projekt odnosi na ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja vrijednu 40 milijuna eura

. Ovom predradnjom za rekonstrukciju se želi definirati najbolja potrebna tehnološka rješenja za obnovu elektrane. Plan je da se izrade idejnog plana izabere i izvođač same rekonstrukcije kao i oprema koja će se ugraditi u elektranu u roku od tri godine. Plan je da TE Pljevlje do 2021. bude obnovljena, a što, između ostalog, podrazumijeva izgradnju sustava za odsumporavanje, denitrifikaciju, unapređenje eleketrofilterskog postrojenja, izgradnju sustava otpadnih voda itd.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve