IGH na tenderu za idejno rješenje obnove TE Pljevlje

Autor: Darko Bičak , 13. veljača 2018. u 22:01
Oliver Kumrić, novi šef Instituta IGH/P. G. /PIXSELL

Elektroprivreda Crne Gore traži rješenja i tehnologiju za modernizaciju svoje elektrane.

Na tender za izradu idejnog rješenja ekološke rekonstrukcije Bloka 1 Termoelektrane Pljevlje, vrijednosti 900 tisuća eura, stiglo je šest ponuda koje su otvorene u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), izvijestili su iz te tvrtke.

Kako prenosi crnogorski poslovni portal, pozivajući se na EPCG, stigle su po dvije ponude iz Njemačke i Hrvatske, jednu ponudu je dostavio konzorcij iz Češke, i jednu crnogorsko-srpski konzorcij. Zajedničku ponudu poslale su kompanije Škoda Praha i Škoda Praha Invest iz Češke Republike, kao i grupa ponuđača iz Hrvatske sastavljena od Instituta IGH, Zarubezhenergoprojekta i Centra za arhitekturu i urbanizam (CAU).

Ponude su poslale kompanije Steag Energy Services i VPC iz Njemačke. Tu je i grupa ponuđača Institut za građevinarstvo Podgorica i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi Beograd. Na tender je javio i hrvatski konzorcij Ekonerg – Nikcom -Esotech. Iz EPCG pojašnjavaju da se Idejni projekt odnosi na ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja vrijednu 40 milijuna eura

. Ovom predradnjom za rekonstrukciju se želi definirati najbolja potrebna tehnološka rješenja za obnovu elektrane. Plan je da se izrade idejnog plana izabere i izvođač same rekonstrukcije kao i oprema koja će se ugraditi u elektranu u roku od tri godine. Plan je da TE Pljevlje do 2021. bude obnovljena, a što, između ostalog, podrazumijeva izgradnju sustava za odsumporavanje, denitrifikaciju, unapređenje eleketrofilterskog postrojenja, izgradnju sustava otpadnih voda itd.

Komentirajte prvi

New Report

Close