IGH isplatio dobavljačima 9 od 10 rata duga

Autor: Suzana Varošanec , 26. rujan 2018. u 22:00
Oliver Kumrić, predsjednik Uprave IGH

Uz isprike zbog kašnjenja podmirili preostalih 3,85 mil. kuna, zadnja rata 31. 12.

Institut IGH otplatio je preostali dio devete od ukupno deset rata duga iz predstečajne nagodbe, u iznosu od 3,85 milijuna kuna, priopćila je kompanija preko Zagrebačke burze. 

Riječ je o naplati na koju su čekali nefinancijski vjerovnici po osnovama ugovora o kupnji robe ili usluga te autorskih honorara i ugovora o djelu.

Tražbine RH i tijela javne uprave po osnovi zakonom propisanih davanja već su prethodno otplaćene, navode, te se IGH ovim putem i ispričao ostalim vjerovnicima na kašnjenju uplate pretposljednje rate. 

Inače, posljednja, deseta rata cjelokupnog predstečajnog duga nefinancijskim vjerovnicima dospijeva 31. prosinca 2018. Njezinom otplatom prema ugovorenoj predstčejanoj nagodbi značajni dio IGH-ovog duga iz nagodbe bit će u potpunosti podmiren.

"Nakon isplate te desete rate Instutut IGH nastavlja s redovnim poslovanjem, uz značajno manja financijska opterećenja iz prethodnih razdoblja (13 milijuna kuna godišnje).

Ostatak dugovanja financijskim institucijama iz predstečajne nagodbe bit će riješeno kroz financijsko restrukturiranje predmetnih dugovanja koje je u tijeku", navode iz kompanije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close