Hrvatski Tokić među 50 najinovativnijih tvrtki u Europi

Autor: Poslovni.hr , 10. prosinac 2019. u 13:32
Foto: Press

Vodeći domaći trgovac autodijelovima Tokić na Londonskoj je burzi prepoznat kao organizacija koja „oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji“.

Snažni inovativni procesi i najviši svjetski standardi implementirani u svakodnevno poslovanje donijeli su tvrtki Tokić prestižno priznanje „The Future Shapers“. Prvo takvo u Hrvatskoj, ovo postignuće odražava poslovnu strategiju tvrtke koja je u zapanjujuće kratkom vremenu doživjela ozbiljnu transformaciju; u dvije godine ostvarila povećanje prihoda za 48% i povećala broj zaposlenih za 45%, što je zahtijevalo i zaokret u internoj strukturi.

Tokić je, kao jedna od 320 europskih tvrtki, dvije godine sudjelovala u strogo strukturiranom ELITE Programu Londonske burze, a nedavno je proglašena i jednim od 50 Future Shapersa, kompanija koje stvaraju promjene na tržištu, inovacijom transformiraju industriju, postižući zavidne poslovne rezultate te financijski rast.

„Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama – i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama; oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa“ izjavio je predsjednik uprave Tokića Ivan Gadže.

„Koliko je naša razgranata poslovna mreža na terenu predstavljala izazov za provedbu promjena – implementaciju nove strukture upravljanja ljudima i procesima, toliko je s druge strane taj stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im možemo riješiti probleme u digitalnoj eri, bilo zamašnjak ovog zaokreta“, zaključuje Gadže.

ELITE program okuplja tvrtke iz različitih sektora poslovanja kojima je zajednička inovativnost, otvaranje novim tehnologijama i tržištima, te uvođenje značajnih promjena u poslovanju. Tako i Tokić, stoji u objašnjenju Londonske burze, „oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji“.

Tokić je danas vodeća hrvatska tvrtka posvećena inovativnim tehnologijama u industriji auto dijelova, najveći prodajni lanac autodijelova u RH i ovlašteni uvoznik i distributer preko 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih, lakih teretnih i teretnih vozila. Kroz 30 godina postojanja, tvrtka je od obiteljskog poduzeća izrasla u regionalnog lidera, a svojim logističko-distributivnim centrom u Sesvetama konkurira vodećim europskim kompanijama u automobilskoj industriji. Osnivanjem Tokić Edukacijskog Centra tvrtka je poslovanje proširila i na edukaciju, te danas omogućuje visoko sofisticirane edukacije i nadogradnju postojećih znanja i stručnih vještina s područja automehanike i autoelektrike. Time postaju i prva kompanija koja uvodi novu dimenziju u strukovno obrazovanje, koristeći suvremene europske standarde u strukovnom usavršavanju radionica i obrazovnih ustanova. Kao tvrtka u stopostotnom obiteljskom vlasništvu, Tokić zapošljava više od 600 djelatnika u više od 110 poslovnica diljem Hrvatske, te nudi preko 200.000 različitih artikala poznatih proizvodnih marki.

Komentirajte prvi

New Report

Close