Hrvatski Tokić među 50 najinovativnijih tvrtki u Europi

Foto: Press Foto: Press

Vodeći domaći trgovac autodijelovima Tokić na Londonskoj je burzi prepoznat kao organizacija koja „oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji“.

Snažni inovativni procesi i najviši svjetski standardi implementirani u svakodnevno poslovanje donijeli su tvrtki Tokić prestižno priznanje „The Future Shapers“. Prvo takvo u Hrvatskoj, ovo postignuće odražava poslovnu strategiju tvrtke koja je u zapanjujuće kratkom vremenu doživjela ozbiljnu transformaciju; u dvije godine ostvarila povećanje prihoda za 48% i povećala broj zaposlenih za 45%, što je zahtijevalo i zaokret u internoj strukturi.

Tokić je, kao jedna od 320 europskih tvrtki, dvije godine sudjelovala u strogo strukturiranom ELITE Programu Londonske burze, a nedavno je proglašena i jednim od 50 Future Shapersa, kompanija koje stvaraju promjene na tržištu, inovacijom transformiraju industriju, postižući zavidne poslovne rezultate te financijski rast.

„Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama - i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama; oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa“ izjavio je predsjednik uprave Tokića Ivan Gadže.

„Koliko je naša razgranata poslovna mreža na terenu predstavljala izazov za provedbu promjena - implementaciju nove strukture upravljanja ljudima i procesima, toliko je s druge strane taj stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im možemo riješiti probleme u digitalnoj eri, bilo zamašnjak ovog zaokreta“, zaključuje Gadže.

ELITE program okuplja tvrtke iz različitih sektora poslovanja kojima je zajednička inovativnost, otvaranje novim tehnologijama i tržištima, te uvođenje značajnih promjena u poslovanju. Tako i Tokić, stoji u objašnjenju Londonske burze, „oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji“.

Tokić je danas vodeća hrvatska tvrtka posvećena inovativnim tehnologijama u industriji auto dijelova, najveći prodajni lanac autodijelova u RH i ovlašteni uvoznik i distributer preko 230 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih, lakih teretnih i teretnih vozila. Kroz 30 godina postojanja, tvrtka je od obiteljskog poduzeća izrasla u regionalnog lidera, a svojim logističko-distributivnim centrom u Sesvetama konkurira vodećim europskim kompanijama u automobilskoj industriji. Osnivanjem Tokić Edukacijskog Centra tvrtka je poslovanje proširila i na edukaciju, te danas omogućuje visoko sofisticirane edukacije i nadogradnju postojećih znanja i stručnih vještina s područja automehanike i autoelektrike. Time postaju i prva kompanija koja uvodi novu dimenziju u strukovno obrazovanje, koristeći suvremene europske standarde u strukovnom usavršavanju radionica i obrazovnih ustanova. Kao tvrtka u stopostotnom obiteljskom vlasništvu, Tokić zapošljava više od 600 djelatnika u više od 110 poslovnica diljem Hrvatske, te nudi preko 200.000 različitih artikala poznatih proizvodnih marki.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve