Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Autor: Objava za medije , 13. studeni 2019. u 12:26
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski Telekom, najveći operator mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj, i GEN-I, slovenska energetska kompanija, koja je predvodnik na području zelene transformacije u regiji, danas su sklopili ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti.

Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom razvio je paletu rješenja koja omogućavaju svakom vlasniku odnosno koncesionaru parkirnog mjesta priliku da dodatno komercijalizira svoje raspoložive parkirne površine, pružajući uslugu punjenja vozačima električnih vozila te je na taj način razvio mrežu više od 150 punionica za električna vozila u Hrvatskoj. Partnerstvo sa slovenskom tvrtkom GEN-I odličan je primjer inkluzivne bilateralne suradnje među tvrtkama, koja poboljšava iskustva korisnika električnih vozila kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj te nadilazi zatvorenost većine infrastruktura postojećih javnih sustava za punjenje.  Time se omogućuje značajan rast korištenja punionica za električna vozila u Hrvatskoj, što uvelike doprinosi ostvarenju dodatnih prihoda svakog pojedinog vlasnika punionice.  

GEN-I, s druge strane, cjelokupno intelektualno znanje usmjerava u razvoj novih, zelenih tehnologija budućnosti s obzirom da u mozaiku dekarbonizacije društva, tvrtka svoju misiju vidi u pružanju naprednih rješenja cjelovite  energetske opskrbe. Za uspješan prijelaz na e-mobilnost ključno je pozitivno korisničko iskustvo, koje tvrtka kreira uslugom GEN-I e-mobilnost. Svojim korisnicima već nude neometano punjenje na više od 200 stanica za punjenje u Sloveniji, a u suradnji s Hrvatskim Telekomom svoju uslugu šire i preko granica,  na 150 novih stanica za punjenje. Korisnici GEN-I uslugu e-mobilnost jednostavno plaćaju u sklopu mjesečnog računa za električnu energiju. Usto, kako  GEN-I ima najbrojniji vozni park za vlastite potrebe u Sloveniji, tako područje e-mobilnosti nastoji voditi primjerom te na taj način ponosno utire put k pozitivnom odnosu prema okolišu.

 „Ostvarenje ove suradnje nas čini izuzetno sretnima i zadovoljnima jer građanima naše regije dodatno približavamo elektromobilnost. Gradimo jednu ljepšu, zelenu budućnost i uživamo u tome“, kazao je tom prilikom Dino Novosel, voditelj projekta e-mobilnosti Hrvatskog Telekoma.

„Svoje korisnike uvijek stavljamo na prvo mjesto. Stoga neprestano razvijamo napredne usluge, koje nude rješenja za jednostavnu registraciju, identifikaciju i plaćanje punjenja istovremeno doprinoseći očuvanju okoliša te smanjenju ugljičnog otiska. Suradnjom s tvrtkom Hrvatski Telekom napravili smo zajednički korak naprijed u razvoju e-mobilnosti u regiji,“ rekla je  Maša Švab, voditeljica područja e-mobilnosti tvrtke GEN-I.

Navedene integracije mnoge će vlasnike električnih vozila iz Europe motivirati na višednevne posjete Hrvatskoj za koje se do sada nisu odlučili zbog nemogućnosti punjenja vlastitog električnog vozila.

Hrvatski Telekom i GEN-I pozdravljaju ovu suradnju koja je u skladu sa strateškima usmjerenjima tvrtki, a to je korištenje najsuvremenijih tehnologija i rješenja, poput električnih vozila, čime se pruža poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša kroz smanjuje emisije štetnih plinova, što pozitivno utječe na veću kvalitetu života.

Komentirajte prvi

New Report

Close