Hrvatski proizvodi izvrsno prihvaćeni na azijskom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2017. u 11:45
Foto: Petar Glebov / Pixsell

14. Hong Kong Food Festival u trajanju od pet dana okupio je renomirane proizvođače iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je preko 1,25 milijuna posjetitelja.

PIK Vrbovec i Belje proteklu su godinu završili predstavljanjem svojih mesnih prerađevina na sajmu Hong Kong Food Festival 2016., koji se održao od 24. do 28. prosinca. PIK Vrbovec, u kategoriji mesnih prerađevina, posjetiteljima je po prvi puta u Hong Kongu predstavio svoje tradicionalne proizvode u obliku narezaka i to: PIK Kulen, Rustiku, Rustiku s orasima, Rustiku s tartufima i Panona salamu, dok je Belje predstavilo Kulenovu seku i Baranjski kulen s oznakom zaštite geografskog podrijetla. PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi na tržišta CEFTA-e te u preko 15 zemalja EU, kao što su Italija, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka, Austrija i dr. te je udio prodaje cjelokupnog asortimana na stranim tržištima u 2016. godini iznosio 19 posto.

14. Hong Kong Food Festival u trajanju od pet dana okupio je renomirane proizvođače iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je preko 1,25 milijuna posjetitelja. Na ovom tradicionalnom sajmu, hrvatski proizvođači predstavili su po prvi put svoje autohtone proizvode azijskom tržištu, budući da je Hong Kong ujedno i polazna točka za tržišta Kine i Pacifika.

"Posljednjih nekoliko godina poslovanje PIK Vrbovca fokusirano je na izvoz, posebice na EU i druga tržišta izvan regije te je udio prodaje cjelokupnog asortimana na stranim tržištima u 2016. godini iznosio 19 posto. Kako u Hong Kong već izvozimo neke mesne kategorije, ovaj je sajam bio odlična prilika da PIK Vrbovec predstavi i svoje mesne prerađevine. PIK-ova kvaliteta i inovativnost u proizvodnji, kako mesnih prerađevina tako i svježeg mesa, prepoznate su i na stranim tržištima stoga vjerujemo kako će sudjelovanje na ovom sajmu pridonijeti daljnjem širenju poslovanja na azijskom tržištu, koje je za nas posebno interesantno i izazovno", istaknuo je Boris Cvetković, direktor izvoza PIK Vrbovca.

„Baranjski kulen i kulenova seka su proizvodi bogate tradicije i vrhunske kvalitete koje u Belju proizvodimo prema tradicionalnim recepturama starih majstora. Upravo su takvi autentični proizvodi posebnost s kojom se prezentiramo na izvoznim tržištima diljem svijeta. Azijska tržišta su nam zanimljiva zbog njihove sklonosti pikantnoj hrani i proizvodima od najboljeg svinjskog  mesa kakav je Baranjski kulen“ istaknuo je Ivica Starčević, direktor prodaje, marketinga i turizma u Belju.

PIK Vrbovec, najveći je izvoznik unutar Agrokor koncerna, a nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju kompanija svake godine bilježi dvoznamenkasti postotni rast izvoza. Najsuvremenija tehnologija, vrhunski stručnjaci, provjerene recepture, inovativnost i kontinuirane inovacije, ali i tradicija duga preko 75 godina jamče kvalitetu PIK-ovih brandova te omogućuju uspjeh kako na nacionalnom i regionalnom, tako i na međunarodnim tržištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close