Hrvatska pošta ima novu uslugu u 55 ureda u svim županijama

Autor: Poslovni.hr/H , 11. prosinac 2019. u 11:10
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Napominju da je pilot-projekt pokazao kako postoji interes za tu vrstu usluge, zbog čega će ponuditi otkup kripotvaluta u poštanskim uredima diljem zemlje.

Hrvatska pošta (HP) izvijestila je u srijedu da proširuje svoju uslugu otkupa kriptovaluta na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama te najavljuje da će u budućnosti u poslovnicama HP-a biti moguće i kupiti kriptovalute.

"Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširuje ovu uslugu na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama", stoji u priopćenju HP-a.

Kako navode, od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici moći će svoje kriptovalute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune.

Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te se u poštanskom uredu dobiva gotovina. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta – Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS, pojašnjavaju iz Pošte, dodajući da se detaljne informacije o svim uslugama mogu pronaći na internetskoj stranici crypto.posta.hr.

Napominju da je pilot-projekt pokazao kako postoji interes za tu vrstu usluge, zbog čega će ponuditi otkup kripotvaluta u poštanskim uredima diljem zemlje.

"Posljednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja vrlo često planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu. Širokom ponudom ove usluge, hrvatski će gradovi postati još zanimljiviji brojnim gostima", kažu iz HP-a.

Popis svih poštanskih ureda koji nude ovu uslugu može se pronaći na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), gdje je dostupan i kalkulator, putem kojeg se može saznati koliko kuna Pošta nudi za pojedine kriptovalute, kažu iz Pošte i napominju da se zamjena kriptovaluta provodi u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.

"U budućnosti je u planu uvesti i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte čime će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj", najavljuju iz Pošte, ističući da je digitalizacija jedna od razvojnih strategija HP-a i pokretač brojnih projekata u poslovanju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

HA HA … koji luđaci ovi iz pošte … uredno gube pošiljke, kasne sa isporukama i 100 drugih stvari koje bi trebali raditi ne rade, ali zato kriptovalute mjenjačnica to se mora imati (bit će da je od kuma)

New Report

Close