‘Hrkać tjera radnike Gredelja na potpisivanje punomoći’

Autor: Agencija VLM , 10. prosinac 2012. u 15:06
Radnici Gredelja, Photo: Patrik Macek/Pixsell

Sindikat optužuje stečajnog upravitelja za grubo kršenje ustavnih prava radnika.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske danas je optužila stečajnog upravitelja TŽV-a Gredelj Peru Hrkaća za grubo kršenje ustavnih prava radnika.

"Zanemarujući na zakonu i Ustavu RH utemeljeno pravo radnika da se sindikalno organiziraju i djeluju, a radi zaštite njihovih legitimnih prava i interesa, kao i tradiciju socijalnog dijaloga u TŽV Gredelj d.o.o. koja je tijekom proteklih desetljeća opstajala i konstantno se razvijala, stečajni je upravitelj bez valjanog temelja i uopće valjanog razloga prestao obustavljati s plaća radnika sindikalne članarine, kao i rate kredita koje su radnici podignuli kod svojih sindikata, a za obustavu kojih stečajni upravitelj ima pisane suglasnosti samih radnika", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Damir Jakuš.

Iz sindikata također navode kako je Hrkać tijekom jutra počeo prisiljavati radnike da potpišu punomoći za zastupanje u stečajnom postupku, uključujući i zastupanje na skupštini vjerovnika koja će se održati u srijedu njemu odabranim ljudima, njemu odabranim ljudima, kako bi u ime radničkih potraživanja mogao donositi odluke o tijeku stečajnog postupka.

"Radnici su predmetne punomoći dobili na potpis sa svojim imenom i prezimenom, adresom i OIB-om te imenom i prezimenom osobe za koju stečajni upravitelj želi da bude opunomoćenikom radnika, dok je 'pravo' radnika samo da punomoć potpišu i da ne postavljaju daljnja pitanja", zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close