Horvat: Siguran sam da smo našli sredstva za još jednu plaću u Đuri Đakoviću

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kazao je da želi jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena, kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke vagona.

Ministar gospodarstva Darko Horvat u petak je najavio skoru isplatu plaće radnicima u Đuro Đaković grupi, koji štrajkaju jer im nije isplaćena plaća za listopad.

Ministar Darko Horvat je na Gospodarskom forumu Grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod, gdje će iznijeti prijedloge za rješavanje stanja u Đuro Đaković grupi.

"Razgovarat ću s radnicima, predstavnicima sindikata i menadžmenta i lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Neću otkrivati, ali siguran sam da smo sredstva za još jednu plaću pronašli”, rekao je. 

Dodao je da "sada sve ovisi samo o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća".

"Đuro Đaković ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da mu država osigura likvidnost, svjestan da smo u ovo vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna”, rekao je Horvat.

Kazao je da želi jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena, kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke vagona.

"Osim toga, želimo predstaviti Đuro Đaković potencijalnim novim poslovnim partnerima koji od srijede počinju stizati u Slavonski Brod", zaključio je.

Komentari (4)
 • Andy
  Andy 20:48 2.12.2019.

  Kirin


  Gdje su ih našli? Kod Kradana u podrumu?

  Ak' prodaju djelic Nadanovih trofeja naslo bi se za nekoliko placa..
 • Kirin
  Kirin 16:02 2.12.2019.

  Gdje su ih našli? Kod Kradana u podrumu?

 • Revachevic
  Revachevic 8:35 2.12.2019.

  Sramota nad sramotama Hrvatskog gospodarstva. Samo se ponovno pokazuje ustaljeno pravilo da je RH loš gospodarstvenik. Horvat će sad kao spasitelj promijeniti 20 godina uhljebljivanja jednom plaćom i ponovnom privatizacijom?! Mislim da ne.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!