HGK dodijelio ‘Zlatne kune’ bjelovarskim tvrtkama

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2012. u 17:29
PIX

Tvrtka Koestlin dobila je priznanje Županijske komore za najuspješniju veliku tvrtku u 2011. godini.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) izvijestila je o dobitnicima priznanja „Zlatna kuna“ za 2011. godinu i posebnih priznanja HGK – ŽK Bjelovar. Nominirana trgovačka društva u sve tri kategorije odabrana su na temelju propisanih kriterija, odnosno osam glavnih pokazatelja kao što su likvidnost, zaduženost, aktivnost tvrtke, profitabilnost, zaposlenost, analiza prihoda, snaga tvrtke i nematerijalna imovina. Svaki od tih kriterija sadrži po nekoliko  ekonomskih pokazatelja, primjerice: financijska stabilnost, koeficijent vlastitoga financiranja, obrtaj sredstava, rentabilnost, dobit po zaposlenome, broj zaposlenih i prosječno isplaćena neto plaća, izvoz, ukupan prihod, vlastiti kapital i rezerve i drugi. Dakle, nominirane tvrtke su odabrane na temelju 19 parametara koji su proizašli iz godišnjih financijskih izvješća za 2011. godinu.

Priznanje za najuspješniju tvrtku u kategoriji srednje-velikih tvrtki u 2011. godini ide u ruke tvrtke HITTNER d.o.o., Bjelovar. Tvrtka KOESTLIN dioničko društvo za proizvodnju keksa i vafla, Bjelovar dobila je priznanje Županijske komore za najuspješniju veliku tvrtku u 2011. godini.

U povodu obilježavanja 50-godišnjice postojanja i rada Županijske komore Bjelovar uručena su i posebna priznanja Hrvatske gospodarske komore, i to:

  • Tvrtki TROHA – DIL d.o.o. za proizvodnju plastične i drvo-aluminijske stolarije, trgovinu i graditeljstvo iz Severina, a  povodom 50 godina rada te iznimnoga doprinosa razvitku hrvatskoga gospodarstva.
  • Posebno priznanje Županijska komora Bjelovar dodjeljuje i gospodinu Miji Saboliću, doktoru znanosti i vlasniku tvrtki Poljodar, Poljodar – Tim i Poljodar Corn iz Daruvara za izniman znanstveni doprinos razvitku agrara.

Komentirajte prvi

New Report

Close