HEP – OPS d.o.o. promijenio ime i počeo djelovati po modelu ‘neovisnog operatora prijenosa’

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2013. u 14:03
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

HEP – OPS d.o.o. rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu 02. srpnja 2013. g. promijenio je naziv društva u Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. – HOPS, te je počeo djelovati po ITO modelu “neovisnog operatora prijenosa” sukladno Zakonu o tržištu električne energije.

Dana 02. srpnja 2013. godine, po prijedlogu predlagatelja HEP-Operator prijenosnog sustava d.o.o.,  Trgovački sud u Zagrebu je donio Rješenje o upisu u sudski registar  povećanja temeljnog kapitala iz sredstava društva sa iznosa od 20.000,00 kn na iznos od  3.366.920.500,00 kuna. 

To se dogodilo unosom stvari i prava u temeljni kapital društva; promjeni tvrtke društva iz dosadašnje: HEP-Operator prijenosnog sustava d.o.o. u sadašnju: Hrvatski operator prijenosnog  sustava d.o.o., skraćeno HOPS d.o.o. ; promjeni predmeta poslovanja-djelatnosti; promjeni odredbi Izjave  o osnivanju u društvu s ograničenom odgovornošću, u smislu usklađivanja sa odredbama Zakona o tržištu električne energije (NN 22/2013).

"Navedene promjene su nastupile radi ispunjavanja uvjeta o razdvajanju operatora prijenosnog sustava  propisanih Zakonom o tržištu električne energije, te sukladno odredbi iz članka 76. stavak 1. pomenutog Zakona , kojom je propisana obveza Hrvatske elektroprivrede d.d. (kao vlasnika prijenosnog sustava) da primijeni jedan od modela razdvajanja operatora prijenosnog sustava. Obzirom da je Skupština Hrvatske elektroprivrede d.d. donijela Odluku o odabiru modela „neovisnog operatora prijenosa“ (tzv. ITO model), u skladu s navedenim, provedene su, odnosno upisane su gore navedene promjene u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu, za društvo Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. ", stoji u HEP-ovoj objavi na stranicama Zagrebačke burze.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A eto sad je prijenos skroz odvojen. Sad kad stranci kupe elektrane, više im ništa neće smetati za transport i izvoz energije iz Hrvatske. A elektrane će se privatizirati, čim državi nestane love…a to je skoro….Nama smeće, čađa i CO2, a njima čista energija. A love ionako imaju, to im nikad nije predtavljalo problem….niti za podmititi našeg političara niti za kupiti elektranu…

New Report

Close