‘Gubitak kupaca utjecao na prihode Leda’

Autor: Tomislav Pili , 10. listopad 2017. u 22:00
Na ZSE objavili okvirne rezultate za 8 mjeseci / I. Kralj/pixsell

Agrokorova kompanija na Zagrebačkoj burzi objavila 821 milijun kuna prihoda.

Na prihode Leda tijekom kolovoza utjecao je gubitak određenih kupaca u ugostiteljstvu uslijed problema s likvidnošću u prvim tromjesečjima ove godine, objavila je ta kompanija u utorak na Zagrebačkoj burzi u prikazu okvirnih rezultata za prvih osam mjeseci. U vrlo šturom prikazu Ledo je naveo kako mu je prihod u tom razdoblju dosegnuo 821 milijun kuna dok je dobit prije kamata, oporezivanja, deprecijacije, i amortizacije (EBITDA) iznosila 199 milijuna kuna ili 24,3 posto.

S obzirom na to da je prošloga mjeseca ta kompanija iz sastava Agrokora objavila da su prihodi u prvih sedam mjeseci iznosili 657 milijuna kuna, proizlazi da su tijekom najudarnijeg ljetnog mjeseca prihodi uvećani za 164 milijuna kuna. Od ključnih financijskih pokazatelja učinka Ledo je još objavio kako bruto marža iznosi 45 posto, neznatno manje nego u prethodnoj objavi kada je iznosila 46 posto. No, zato su se blago smanjili dani naplate potraživanja, s 90 na 87 dana.

Ledo je naveo i da je nastavio s primjenom mjera smanjenja troškova i poboljšanjem procesa u logistici. Do zaključenja broja ostale Agrokorove tvrtke uvrštene na burzi nisu objavile okvirni prikaz poslovanja do kraja kolovoza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close