Gradnja Osijek zbog kašnjenja ‘šparne hiže’ platit će oko 380.000 kuna

Autor: Agencija VLM , 10. lipanj 2014. u 10:48
Thinkstock

Zgrada je trebala biti gotova još u travnju. kupci stanova zasad se ne bune zbog prekoračenja roka.

Poduzeće Gradnja Osijek platit će oko 380.000 kuna penala zbog kašnjenja u gradnji treće koprivničke “šparne hiže” stmbeno-poslovne zgrade iz modela POS-a, kazala je jučer Jasna Markušić, ravnateljica gradske Agencije za poticanu stanogradnju.

Pet posto

Rok za dovšetak “šparne hiže” istekao je još 15. travnja, no zgrada će, predviđa ona, biti useljiva tek koncem srpnja ove godine.

– Prema ugovoru, izvođač za kašnjenje plaća dva promila od ukupne vrijednosti posla, koja je 7,3 milijuna kuna, dnevno, ali ukupno to ne može biti više od pet posto vrijednosti posla – objasnila je J. Markušić.

Prema njezinim riječima, uzrok tolikome kašnjenju leži u tome što se izvođač nije dobro organizirao te od samog početka poslu ne pristupa potrebnim intenzitetom.

– Nakon što smo na gradilište nedavno pozvali šefa viokogradnje Gradnje Osijeka, povukli su jednu grupu s poslovođom s gradilišta u Bjelovaru i sada se radi zadovoljavajućim intenzitetom. Međutim, ono što je propušteno, ne može se brzo nadoknaditi – rekla je šefica APOS-a.

Već je prodano 18 od 24 stana, ali kupci se zasad ne bune zbog prekoračenja roka. I dalje je, pak, neriješeno pitanje poslovnog prostora u prizemlju, koji je građen prema željama Zavoda za zapošljavanje.

Bez odgovora

Međutim, nema pisanog ugovora te je nejasno hoće li Zavod doista i kupiti taj prostor ili će ipak odustati, pa će ASPOS tražiti novog kupca.

Do zaključenja broja iz Gradnje Osijek nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega toliko kasne s dovršetkom “šparne hiže”.

Komentirajte prvi

New Report

Close