Gavrilović odustaje od svježeg mesa, prodaje Todorićevo

Autor: Božica Babić , 07. listopad 2013. u 11:20
Ubuduće iz Petrinje samo prerađevine

Petrinjska mesna industrija proizvodit će isključivo mesne prerađevine, u Dioni prodaju proizvode PIK-a Vrbovec.

Ivica Todorić i Đuro Gavrilović nakon dulje stanke opet poslovno surađuju. Naime, na policama trgovačkoga lanca Diona u vlasništvu obitelji Gavrilović već desetak dana kupcima ne nude šarolik asortiman svježeg mesa iz vlastite petrinjske mesne industrije nego proizvode Todorićeva PIK-a Vrbovec. Javna je tajna da je Đuro Gavrilović 2003. preuzeo Dionu u stečaju nezadovoljan tretmanom njegovih proizvoda na policama Konzuma. Otad nije bilo baš lako pronaći proizvode iz petrinjskih pogona Gavrilovića u svakom objektu Konzuma, niti asortiman Agrokorova Belja ili PIK-a Vrbovec na policama Dione.

U Gavriloviću ovaj obrat tek šturo objašnjavaju. Odustali su, kažu, od svježeg mesnog programa. Budućnost tvrtke bit će proizvodnja isključivo mesnih prerađevina, što je, ističu, povijesna tradicija najstarije domaće mesne industrije. Istodobno iz Agrokora tvrde da su u "stalnoj suradnji s Dionom, a posljednjih godinu dana ta se suradnja intenzivnije razvija na nekoliko programa. PIK Vrbovec njihov je dobavljač za jedan dio asortimana i zadovoljnji smo".

Gavrilović je u rujnu prodao 42 trgovine Dione u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Time je broj prodajnih objekata smanjio na 152, zadržao je lokacije u Zagrebu, na Rabu i u Istri.

U poslovnim se kuloarima, međutim, sve češće čuje kako traži novog vlasnika i za taj portfelj jer se namjerava fokusirati samo na mesni program. Kao mogući kupci najčešće se spominju austrijski Spar i petrinjska tvrtka Mlin te pekarne Josipa Plodinca, koja u vlasništvu drži lanac trgovina Prehrana.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Prerađevine su naravno profitabilnije no kad jednom ugasis segment svježeg mesa teško će ga više pokrenut. Sad očito slijedi val otkaza. Todorić je uza sve titule postao i “kralj mesa”

Vlasnici su samo zbrojili dva i dva.

NA ŽALOST ALI OPĆU RAQDOST JA I CIJELA ZGRADA SUSJEDA TRAŽITI ĆEMO PRIVATNOG OSOBNOG MESARA I UGOVORITI ĆEMO ISPORUKE PO POJEDINIM VRSTAMA MESA TAKO I KOJU KOLIČINU AKO TREBA I ZA CIJELU GODINU.šTO TO GOVORI.kOMERCIJALISTI MOJI.

New Report

Close