Ericsson Nikola Tesla sklopio vrijedan posao u susjedstvu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. srpanj 2019. u 12:42
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

HT Eronet i Ericsson Nikola Tesla potpisali su u Mostaru okvirni ugovor za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini, a ugovor je vrijedan 34 milijuna kuna, priopćili su u petak iz Ericssona Nikole Tesle.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800MHz i 1800MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu, te obuku za zaposlenike tog bosansko-hercegovačkog operatora.

Ericsson je jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eroneta, a zahvaljujući opremi radijskog sustava, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će u budućnosti moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Primorac je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo da je potpisani ugovor s Ericsson Nikolom Teslom strateški korak u suradnji dviju kompanija.

"Sretni smo što nam je Ericsson Nikola Tesla tehnološki partner u modernizaciji naše mreže. Zahvaljujući tome, svojim ćemo korisnicima pružiti najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu", kazao je Primorac.

I Gordana Kovačević izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje istaknuvši da je posebno raduje nastavak suradnje s HT Eronetom.

"To je bilo moguće temeljem povjerenja stvorenog između naših stručnih timova kao i zahvaljujući Ericssonovoj tehnologiji. Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području otvoriti mogućnosti i za 5G", rekla je Kovačević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close