Dobit Medike skočila čak 170,9 posto

PIX PIX

Neto financijski rashodi su se smanjili u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 14,3 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Grupe Medike u prvih devet mjeseci su 4 posto veći u odnosu na prodaju ostvarenu u istom razdoblju prethodne godine, stoji u izvještaju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Operativna dobit (EBIT) Grupe Medika iznosi 43,9 milijuna kuna ili 2,56 posto, a operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosi 56,1 milijun kuna ili 3,28 posto.

Ostvarena je neto dobit u iznosu 28,2 milijuna kuna, što je čak 170,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na što su najveći utjecaj imali neto financijski rashodi. Naime, neto financijski rashodi su se smanjili u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 14,3 milijuna kuna.

Na smanjenje je najveći utjecaj imalo kretanje neto tečajnih razlika koje su za prvih devet mjeseci pozitivne i iznose 4,8 milijuna kuna, dok su istom razdoblju prethodne godine bile negativne i iznosile 8 milijuna kuna.

Na povećanje dobiti utjecao je i rast ostalih prihoda koji su se povećali za 12,4 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Naime, Medika je unijela svoj 100 postotni udjel u Primus nekretninama u novoosnovano društvo Litmus u kojem ima 41,53 posto vlasništva. S osnove ove transakcije nastao je za Grupu Medika prihod od 7,5 milijuna kuna koji je utjecao na povećanje ostalih prihoda.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!