Dobit Medike skočila čak 170,9 posto

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2012. u 11:00
PIX

Neto financijski rashodi su se smanjili u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 14,3 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Grupe Medike u prvih devet mjeseci su 4 posto veći u odnosu na prodaju ostvarenu u istom razdoblju prethodne godine, stoji u izvještaju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Operativna dobit (EBIT) Grupe Medika iznosi 43,9 milijuna kuna ili 2,56 posto, a operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosi 56,1 milijun kuna ili 3,28 posto.

Ostvarena je neto dobit u iznosu 28,2 milijuna kuna, što je čak 170,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na što su najveći utjecaj imali neto financijski rashodi. Naime, neto financijski rashodi su se smanjili u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za 14,3 milijuna kuna.

Na smanjenje je najveći utjecaj imalo kretanje neto tečajnih razlika koje su za prvih devet mjeseci pozitivne i iznose 4,8 milijuna kuna, dok su istom razdoblju prethodne godine bile negativne i iznosile 8 milijuna kuna.

Na povećanje dobiti utjecao je i rast ostalih prihoda koji su se povećali za 12,4 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Naime, Medika je unijela svoj 100 postotni udjel u Primus nekretninama u novoosnovano društvo Litmus u kojem ima 41,53 posto vlasništva. S osnove ove transakcije nastao je za Grupu Medika prihod od 7,5 milijuna kuna koji je utjecao na povećanje ostalih prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close