Dioničari odobrili pokriće gubitka Belja

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2016. u 21:59
Sastanak u Banskim dvorima s predstavnicima uzgajivača

Dioničari Belja primili su na znanje izvješće Nadzornog odbora o obavljenom lanjskom nadzoru, zatim godišnje izvješće Uprave o stanju tvrtke i Belje grupe te izvješće revizora.

Poljoprivredno-prehrambena kompanija Belje u utorak je izvijestila da je redovna skupština dioničara usvojila sve prijedloge Uprave, uključujući i prijenos gubitka u buduće poslovanje. Skupština je održana jučer, a jednoglasno je donijeta odluka da se prošlogodišnji gubitak od 65,5 milijuna kuna pokrije na “teret rezultata budućih razdoblja”, kako stoji u obavijesti objavljenoj na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Od ostalih odluka, dioničari jedne od perjanica koncerna Agrokor dali su razrješnice Upravi i Nadzornom odboru. K tome, za revizora poslovanja Belja za ovu godinu odabrana je zagrebačka revizorska kuća Baker Tilly.

Dioničari Belja primili su na znanje izvješće Nadzornog odbora o obavljenom lanjskom nadzoru, zatim godišnje izvješće Uprave o stanju tvrtke i Belje grupe te izvješće revizora. Predočeno je i godišnje financijsko izvješće za prošlu godinu. Kako stoji u priopćenju, na skupštini je bilo zastupljeno 72,6 posto glasova.

Komentirajte prvi

New Report

Close