Deblokiran račun 3. maja

Autor: Suzana Varošanec , 25. rujan 2019. u 15:56
Foto:Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči sutrašnjeg sudskog ročišta, račun 3. maja je deblokiran te je obustavljen prethodni postupak.

Trgovački sud u Rijeci,  odlučujući o prijedlogu Financijske agencije i vjerovnika Strojopromet Zagreb, za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom 3. Maj Brodogradilište,  riješio je: obustavlja se postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad navedenim dužnikom.  Po nalogu TS, dužnik će, u roku od 8 dana od dana dostave rješenja, podmiriti troškove postupka u iznosu od 22.500 kn, dok će se vjerovniku Strojoprometu vratiti uplaćeni predujam u iznosu od 15.000 kn. 

Naime, u obrazloženju sudskog rješenja navodi se da je dužnik dostavio sudu dokaz da račun dužnika nije u blokadi. 

I iz dostavljene potvrde Financijske agencije utvrđeno je da dužnik na računu nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje. TS stoga navodi i da je "odredbom članka 128. stavak 9. Stečajnog zakona propisano da ako dužnik do završetka prethodnog postupka postane sposoban za plaćanje, sud će postupak obustaviti te da je troškove provedenoga postupka u tom slučaju dužan naknaditi dužnik". 

Direktora Edija Kučana zatekli smo u uredu gdje je komentirao ovu informaciju prvo za Poslovni dnevnik: "Uspjeli smo podići škver na noge i uspostaviti ponovo proizvodnju, s namjerama da se isto to dogodi na lokaciji u Puli. Zahvaljujem vjerovnicima na iskazanoj podršci, a isto tako i Vladi, Hrvatskoj brodogradnji – Jadranbrod te Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Moje riječi zahvale svakako idu i radnicima kojih je prema zadnjim podacima 750". 

Komentirajte prvi

New Report

Close