Dalekovod o poništenoj presudi Kolakušića: To je neslužbeno, čuli smo samo glasine!

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2013. u 11:44
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

“Dalekovod d.d. o svim važnim informacijama redovno i transparentno informira Zagrebačku burzu i financijsku javnost.”

"Dalekovod d.d. o svim važnim informacijama redovno i transparentno informira Zagrebačku burzu i financijsku javnost. Sve važne informacije vezane za pokrenut proces predstečajne nagodbe smo redovno i na transparentan način dostavljali na uvid Zagrebačkoj burzi, HANFA-i te nakon tek toga i hrvatskim medijima", poručuju iz Dalekovoda, nakon što su pojedini analitičari u Hininoj anketi istaknuli da bi pozornost investitora mogla privući vijest koju na današnjoj naslovnici donosi Poslovni dnevniki, da je Visoki trgovački sud prihvatio Dalekovodovu žalbu na odluku suca Mislava Kolakušića, kojom je odbačen prijedlog predstečajne nagodbe te kompanije, predan prije više mjeseci.

Po pisanju Poslovnog dnevnika, ta je odluka na žalbenom sudu donesena prošloga tjedna, čime je vjerojatno uklonjena najveća zapreka sklapanju predstečajne nagodbe.

Dionica Dalekovoda jučer je oslabila 0,37 posto, na 27 kuna, uz svega 44.000 kuna prometa.

"Do trenutka pisanja ovog dopisa nemamo službenu potvrdu niti nove činjenice koje bi sukladno  zakonu i našoj dobroj praksi bili obvezni objaviti na burzi. Naime, službeni dopis Trgovačkog suda u Zagrebu još uvijek nismo zaprimili. Ono što možemo reći je da se radi o neslužbenoj informaciji te da smo samo čuli glasine, što je u Poslovnom dnevniku i predsjednik Uprave Dalekovoda d.d. komentirao na takav način: “ Mogu reći da trenutačno nemamo službenu potvrdu iako su neke priče krenule“. U trenutku kada zaprimimo Rješenje istog trenutka ćemo obavijestiti Zagrebačku burzu, HANFA-u i HINA-u te ostalu zainteresiranu javnost kao što je uobičajena praksa Dalekovoda d.d. S poštovanjem, Dalekovod d.d. ", poručuju danas iz Dalekovoda.

 

Komentari (7)
Pogledajte sve

A,nepitate se tko će odgovarati u slućaju DIOK-ija,o onim tajanstvenim kupcima u crnom automobilu.Ispala čista laž.Kome da se žale dioničari.Novom listu??????? U Dalekovodu vijest ispala istinita.


umjesto da su prije 09 sati blokirali trgovanje pustili su da na temelju novinskih špekulacija naraste +25% [emo_palacd]

Tko vam je kriv kad dugo spavate. Pa nije vam kasno ni sutra kupiti. Bit će vjerojatno još ispod 40 kn do 10 sati.

Kakvu sad zabludu kad je ispalo istinito?

Šta je to poslovnom.hr trebalo…da izlijeću s neslužbenim tvrdnjama i utječu
DIREKTNO NA CIJENU DIONICE …..???? A što , u suprotnom slučaju…? Tko
će snositi odgovornost insajd info..koji je doveo u zabludu dioničare?

New Report

Close